Plant frøet for helårsvekst

Tre menn poserer ved Van nature Jami-drivhuset opplyst av Philips-belysning

Van Nature / Jami VOF

Nederland

Van Nature, en erfaren dyrkerforening, ønsket å etterkomme den høye kundeetterspørselen etter tomater om vinteren. Leverandøren Jami VOF drives av tre gründere som alltid er på utkikk etter innovative måter å forbedre veksten på. Kan lys gi begge gruppene løsningen?

 Fargerik Philps lysarmatur lyste opp drivhuset
Philips LED-moduler passer perfekt inn i målene våre om å forbedre avkastningen og gjøre forretningsdriften mer bærekraftig.

– Michel Zwinkels, Telersvereniging Van Nature / Jami VOF

 Fargerik Philps lysarmatur lyste opp drivhuset

Utfordringen

Jami VOF lette etter måter å utvide produksjonen på, både ved å utvide det dyrkede arealet innenfor eller utenfor de nederlandske grensene, og ved å øke produksjonen på de eksisterende 60 000 m2 med dyrket areal. Entreprenørene brukte enda ikke ekstra belysning her. Så det var rom for å oppnå fordeler.

Riktig belysning

Å øke produksjonen ville kreve en smart løsning. For den lengre vintersesongen trengte Jami å kunne kontrollere lysnivået og temperaturen i det 60 000 m2 store drivhuset. LED gjør det mulig å oppnå dette, på grunn av sin fleksible kontroll og lysabsorpsjonshastighet, som er 1,46 ganger mer effektiv enn tradisjonell HID-belysning.

Etter å ha rådført seg med Philips gjennomførte Van Nature og Jami forsøk i sistnevntes forbedringssenter. De fant at en hybridløsning av GreenPower LED-moduler og konvensjonelle HID-armaturer kunne gi lyset som trengs for optimal vekst, og for å opprettholde varmenivåene som trengs i vintermånedene.

Utprøvingene var en fullstendig suksess, og ved å jobbe sammen fant teamene den perfekte oppskriften på drivhusbelysning. I tillegg har gassforbruket i drivhuset blitt redusert, og det lave energiforbruket til hybridsystemet bidrar til miljømål, samtidig som kostnadene reduseres.

Hybridsystemet øker produksjonen og gir også en mer konsekvent produksjon. Og det betyr at produksjonen er til lavest mulig kostnad per produktenhet.

Philips GreenPower LED-mellombelysningsmodul

Philips GreenPower LED-mellombelysningsmodul

Mellombelysningsmodulen er en toveis belysningsmodul for mellombelysning mellom høye planter, f.eks. tomatplanter.

Skape et optimalisert oppvekstmiljø

Skape et optimalisert oppvekstmiljø

Teamet

Dyrkerforeningen Van Nature / Jami VOF

Produsent

Lights Interaction Agro b.v.

Philips-partner for LED-vekstlys

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.