Lag en vekstprofil for innendørs landbruk

GrowWise – innledning

Philips GrowWise-senteret,

Eindhoven i Nederland

Forbrukere blir stadig mer matbevisste og ønsker lokalt dyrket mat fra pålitelige kilder i tillegg til at leverandørkjeden skal overholde stadig strengere produksjons- og hygieneforskrifter. Dette gjør det utfordrende å levere ferske grønnsaker i høy kvalitet året rundt.

GrowWise-sitat
Hos GrowWise jobber vi med mer enn bare lys, slik at vi kan ta gode beslutninger med hensyn til forretningsmodellen.
– Jarno Mooren, plantespesialist for innendørs landbruk hos Signify
GrowWise, utfordringen

Utfordringen

På Philips GrowWise-senteret fokuserer vi på vellykket innendørs landbruk. Målet er ikke bare å utvikle optimale lysprofiler for bladgrønnsaker, urter og bærfrukt, men også å utvikle fullstendige vekstprofiler. Disse vekstprofilene omfatter faktorer ut over selve lyset, blant annet vanning og klima. Vi ønsker å kunne levere grundige kvantitative og kvalitative vekstresultater som bidrar til et optimalt forretningspotensial.

Riktig belysning

Resultatene fra de første eksperimentene ved GrowWise-senteret er svært lovende. For eksempel utførte vi et forsøk med en salatsort der vi produserte salathoder på 200 gram hver med en total avling på over 100 kg/m2 per år. Vi oppnådde også utmerket rødfarge på en annen salatsort etter en spesifikk lysbehandling i den siste vekstfasen. Ved å justere vekstparameterne fikk vi salat med lavere nitratkonsentrasjoner.

Ved hjelp av ulike vekstprofiler er det mulig å påvirke størrelsen på avlingen, plantemorfologien, næringsinnholdet, blomstringen, rotutviklingen og spiringen. I løpet av årene har vi også lært hvordan vi kan forbedre smaken og øke mineral- og vitaminnivåene samt oppnå bedre farge. Med innendørs landbruk er det mulig å dyrke avlinger av jevnt høy kvalitet uten skadedyr og plantevernmidler. Avlingene kan dyrkes lokalt, noe som gir et ferskere produkt med bedre smak som kan selges til høyere priser.

Vi samarbeider tett med kundene våre, og vi tar hensyn til alle aspekter ved forretningsmodellen deres. Uansett hvilke behov en produsent har, kan vi omsette det til en egen vekstprofil. For å få til dette vurderer teamet vårt av plantespesialister, teknikere, kundekontakter og vekstlyspartnere de viktigste designaspektene for å finne et gårdsoppsett som kan drives i en årrekke og generere god fortjeneste.

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul

Forskningsmodulen er spesialutviklet for lysforskning. Lyset kan justeres manuelt.

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.