Bekjempe bakterier ved hjelp av desinfeksjon med UV-C-lys

Vi har lært mye siden utbruddet av pandemien. Over hele kloden er vaksinasjonsprogrammer i full sving, og det iverksettes tiltak for å beskytte folk mot konsekvensene av viruset. Men vi har også innsett at noen metoder er mer effektive enn andre for å hindre spredning av sykdom.

Det er en økende konsensus om at den primære ruten for COVID-19-infeksjon er luftbåren. Det gjør forbedring av innendørs luftkvalitet og ventilasjon til en av de mest effektive måtene å redusere risikoen for å komme i kontakt med skadelige patogener på. Antall luftskift per time (ACH) avgjør om inneluften er tilstrekkelig filtrert med ren luft.

Forbedring av luftkvaliteten

Grunnleggende luftventilasjon krever opptil 6 ACH for å gi frisk luft, kontrollere fuktighet og redusere nivåer av lukt og CO2. Men hvert luftskifte vil bare redusere nivået av patogener med 63 %. Så det er ikke fullt så enkelt som å åpne et vindu, som ved 1–2 ACH ikke vil eliminere patogener, men sikkert vil påvirke personlig komfort. Å øke ventilasjonen betydelig til 15–20 ACH er en anerkjent strategi for luftdesinfeksjon som reduserer patogener til et nivå som reduserer risikoen. En av de beste måtene å oppnå dette på, er ved å introdusere UV-C luftventilasjon og inneklimaløsninger, som Philips UV-C-armaturer, som skaper de nødvendige nivåene for luft- og overflatedesinfeksjon. Faktisk viste vår test av UV-C-desinfisering for øvre del av rommet at 99,99 % av SARS-CoV-2-viruset ble inaktivert på bare 10 minutter1 - tilsvarende 50 ACH.

Hvordan fungerer øvre luftdesinfeksjon?

Infografikk om UV-C-desinfisering for øvre del av rommet

Utforsk effekten av UV-C-teknologi

Fotball scorer mot COVID-19: UV-C i sport

UV-C-belysning viser seg å være avgjørende i den pågående kampen for å holde klubbene fungerende og kamper spillbare, og bidrar til å beskytte ansatte og spillere i disse usikre tidene.

UV-C: En fremtid etter COVID-19

Oppdag den ekstraordinære effekten UV-C-belysning har for å desinfisere luft, overflater, gjenstander og vann for en tryggere fremtid også etter COVID-19.

Beskytter rugbys største eiendeler: fansen og spillerne

Hos Harlequins lyser UV-C-desinfeksjon opp veien til en renere fremtid for stadionidretter.

UV-C-desinfeksjon: dette trenger du å vite

Det er bevist at UV-C effektivt nøytraliserer mikroorganismer, inkludert bakterier, muggsopp og virus, inkludert viruset som forårsaker COVID-19.

Hvordan fungerer UV-lysdesinfeksjon?

Ultrafiolett stråling har nok energi til å bryte ned de kjemiske bindingene mellom elektroner og atomer. Det er derfor det kan være skadelig for øyne og hud (solbrenthet), men derfor er det også fordelaktig for desinfisering av overflater og rensing av luft.

UV-C-desinfeksjon bruker lys for å bryte ned de kjemiske forbindelsene i en mikroorganisme som bakterier, sporer og virus, slik at de ikke kan formere seg. Gjennom årene har mange hundre bakterier blitt testet, og alle responderer på UV-C-desinfeksjon3 – inkludert ulike koronavirus. I laboratorietester reduserte Signifys UV-C-lyskilder SARS-CoV-2-virusinfeksjon på en overflate til under detekterbare nivåer på så kort tid som 9 sekunder1. En god grunn til at UV-C-lys bør spille en nøkkelrolle i din COVID-19-beskyttelsesstrategi.

Fordeler med UV-C-desinfeksjonsteknologi

Pålitelig

UV-C-teknologi har vært brukt i over 40 år1

Effektiv

Alle bakterier og virus som hittil er testet, responderer på UV-C-desinfeksjon.2

Rask

Desinfiserer overflater og gjenstander i løpet av få minutter

Allsidig

Kan brukes i en rekke bruksområder, som kontorer, skoler, butikker og offentlig transport

Utvalg av Philips UV-C-lamper, armaturer, enheter, kontrollsystemer og tjenester

UV-C-lysdesinfeksjon

I mer enn 40 år2 har UV-C-stråling har vært en velprøvd måte å desinfisere luft, overflater og vann på. Ultrafiolett lys er en type elektromagnetisk (EM) stråling som får bakgrunnsbelyste plakater til å lyse og som er ansvarlig for sommerens brunfarge. På EM-spekteret faller det mellom synlig lys og røntgenstråler, og er usynlig for menneskelige øyne.

Den bærekraftige måten å desinfisere på

Siden UV-C-desinfeksjon er en fysisk, snarere enn kjemisk prosess, er det ikke nødvendig å håndtere, transportere eller lagre giftige, farlige eller etsende kjemikalier – og det er ingen kjemiske rester. Det er en enkel, bærekraftig og sikkerhetsbevisst løsning som anbefales sterkt som en del av en omfattende desinfeksjonsstrategi, inkludert desinfisering av hender, overflater og gjenstander med flytende desinfeksjonsmidler.

UV-C-belysning: Bruksområder

Vi tilbyr et komplett utvalg av UV-lamper, armaturer, kamre og kontrollsystemer som er egnet for bruk i luft-, overflate-, gjenstands- og vanndesinfeksjon; både for boliger og profesjonelle applikasjoner.

UV-C-overflatedesinfeksjon

UV-C-desinfisering av gjenstander

UV-lamper for vannrensing

Finn din nærmeste distributør, partner eller montør som spesialiserer seg på Philips UV-C-desinfeksjonsbelysning

Nedlastinger

Informasjonsikon

Besøk vårt Signify Lighting Academy her for å finne alle relevante pedagogiske ressurser og kurs!

Advarsel

UV-C-belysning utgjør en minimal risiko når den brukes på riktig måte. Direkte eksponering for UV-C-stråling er farlig. Belysningen må alltid monteres med tilstrekkelig skjerming og sikring (f.eks. nærværssensorer eller tidtakere) slik at du unngår lysskader og alvorlige skader på øyne og hud. UV-C-desinfeksjonsarmaturene som vi leverer uten slik sikring, er kun ment til bruk som komponenter i desinfeksjonssystemer som omfatter eventuelle angitte sikkerhetstiltak, blant annet, men ikke begrenset til, tiltakene som er spesifisert i monteringsinstruksjoner og brukermanualer.

Philips UV-C-desinfeksjonsarmaturer må bare selges av Signify eller gjennom kvalifiserte partnere, og de må monteres av kvalifiserte fagpersoner i henhold til våre strenge sikkerhetskrav og juridiske krav.

Ingen av UV-C-lampene våre er sertifisert eller godkjent som medisinsk utstyr noe sted i verden, og de skal heller ikke brukes til slike formål. De skal aldri brukes til bruksområder eller aktiviteter som kan forårsake og/eller føre til død, personskade og/eller skade på miljøet. Planter og/eller materialer som utsettes for høye UV-C-doser, kan bli skadet og/eller misfarget.

  1. EPA-rapporten «Building Retrofits for Increased Protection Against Airborne Chemical and Biological Releases», side 56​
  2. Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae revidert, oppdatert og utvidet av Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns og James R. Bolton. Med tidligere bidrag fra Gabriel Chevrefils (2006) og Eric Caron (2006) Med ettersyn av Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) og Karl G. Linden
  3. Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020. Rapport tilgjengelig på https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8 . UV-C-bestrålingen som ble brukt i denne studien var 0,849 mW/cm2.
  4. Ifølge resultater fra et laboratorieforsøk utført av Innovative Bioanalysis, et CAP-, CLIA- og AABB-sertifisert referanselaboratorium for sikkerhet, i et rom med tilstrekkelig luftsirkulasjon. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Innovative Bioanalysis-rapporten, som er tilgjengelig for nedlasting via denne koblingen. ​