Forbrukerne foretrekker tomater dyrket med LED-lys

Wim Peters Kwekerijen

Someren i Nederland

Wim Peters er den tredje generasjonen i Peters-familien som dyrker tomater, og han har overvunnet en katastrofe som bokstavelig talt utslettet virksomheten hans. I 2016 ødela en massiv haglstorm alle de 16 hektarene med drivhus på to steder i løpet av noen få minutter.

GreenPower LED-overbelysning i drivhuset til Wim Peters
Konsekvent kvalitet og god smak. Hva mer kan du ønske?
– Wim Peters, eier av Wim Peters Kwekerijen
Wim Peters Kwekerijen

Kundens utfordring

Etter å ha vurdert forskjellige alternativer bestemte Peters seg for å bygge helt nye drivhus utstyrt med den mest avanserte teknologien. Familiedrevne bedrifter har ofte sterke tradisjoner, men Peters klarte likevel å ivareta respekten for tidligere generasjoners erfaringer samtidig som han var åpen for nåtidens muligheter. Derfor bestemte han seg for å montere LED-belysning som et kostnadseffektivt alternativ for produksjon av ferske tomater av høy kvalitet i vintermånedene.

Riktig belysning

I oktober 2017 hadde Peters fått bygget to ultramoderne drivhus som en erstatning for de ødelagte drivhusene, og han utvidet driften med enda et nytt drivhus. De nye drivhusene er to meter høyere – totalt sju meter høye. De er utstyrt med et sofistikert vannrensesystem og et vertikalt ventilasjonssystem som gir bedre klimakontroll og bedre fordeling og opptak av CO2.

Peters valgte å doble LED-belysningsarealet til ca. 11 hektar med en ny hybridinstallasjon som kombinerer Philips GreenPower LED-mellombelysning med høy effekt og HPS-overbelysning.

mellombelysning

Philips GreenPower LED-mellombelysning

Philips Lighting-modulen er en belysningsmodul som lyser i to retninger for mellombelysning mellom høye planter, f.eks. tomatplanter.

Relaterte prosjekter

Større avling for gartnerier med plantebelysning fra Signify

Hanasand Gård har økt avlingene og kan dyrke tomater året rundt med Philips GreenPower LED vekstlys fra Signify

Van Nature / Jami VOF

Finn ut hvordan drivhusbelysning hjelper Van Nature med å dyrke tomater hele året

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.