Bedre kvalitet og konsistens

Erno Laukkarinen

Nurmitarhat Oy

Lepsämä, Finland

Dette prosjektet viser hva som kan oppnås når man bygger på det man vet og tør å prøve noe nytt. 

Basil Nurmitarhat Oy
Den første LED-belysningsløsningen var så lønnsom at vi bestemte oss for å installere den i det nye drivhuset også.
– Erno Laukkarinen, eier av Nurmitarhat Oy
Nurmitarhat Oy

Kundeutfordring

Nurmitarhat Oy leverer salat og 20 varianter av urter, som basilikum, dill, koriander og timian, til de største butikkjedene i Finland. Deres største utfordring var å forbedre kvaliteten på salaten og urtene deres under oppvekstfasen ved å hindre at de strekte seg for mye. De ønsket også å få blader av mer jevn størrelse på plantene, øke produksjonen og redusere energibruken.

Riktig belysning

I stedet for å kaste ut HPS-teknologien fullstendig, jobbet Laukkarinen sammen med Philips LED Horti Partner Schetelig for å implementere en ny kombinasjon av 80 µmol/m²/s HPS-overbelysning og 80 µmol/m²/s LED-overbelysning, for et totalt lysnivå på 160 µmol/m²/s. Philips' bruksområdeingeniører laget en lett plan for å påføre et mest mulig ensartet nivå av mikromol på urtene.

Etter å ha brukt hybridbelysningssystemet (LED + HPS) i ett år, kunne Erno se at kvaliteten og konsistensen på avlingene gjennom året var mye bedre. Selskapet produserer flere avlinger av bedre kvalitet på samme størrelse plass, samtidig som energiforbruket for hver avling er redusert. 

LED har gjort at Erno kunne forkorte vekstsyklusen for basilikum med fire dager, slik at de kan ha flere vekstsykluser i løpet av et år. Kort sagt: å kombinere det beste fra LED og HPS ga flotte resultater.

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips lanserte en LED-basert overbelysningsløsning for drivhusprodusenter som er enkel å montere og ikke behøver vannkjølesystemer.

En vinnende kombinasjon

En vinnende kombinasjon

Fakta

Segment

Grønnsaker

Avling

Salat og 20 varianter av urter

Sted

Lepsämä, Finland

Løsning

Philips GreenPower LED-overbelysning

Resultater

Bedre kvalitet og konsistens

Større avlinger 

Kortere vekstsykluser 

Lavere energiforbruk

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.