Forbedre kontroll og kvalitet

Frands Jepsen

Queen

Hinnerup, Danmark

Kontinuerlig systematisk innovasjon har gjort Queen® til en av verdens førsteklasses dyrkere av både potte-kalanchoer og kalanchoer fra stiklinger. Anlegget deres inkluderer moderne drivhus for produksjon og forplantning av førsteklasses, virusfrie planter og kamre for klimaoptimalisering.

Antall knopper økte med opptil 15 % etter å ha installert LED-overbelysning
– Frands Jepsen, konserndirektør for Queen-merket
Rotdanningsfase
Drivhus
Kalanchoe

Utfordringen

Siden 1939 har Queen dyrket kalanchoe med et mål om å gjøre dem mer kompakte, noe kundene setter pris på. "Vi leter alltid etter måter å optimalisere og effektivisere produksjonsprosessene våre på," sier Frands Jepsen. "Vi ønsket å finne en måte å produsere planter på ved å bruke bare LED-lys, da varme gjerne fører til at plantene strekker seg." Queen var på utkikk etter en metode for å senke temperaturen for plantene for å gi mer jevn kvalitet.

Riktig belysning

Queen hadde med suksess brukt Philips LED-belysning i flerlagskonfigurasjoner siden 2006. Men drivhusområdet deres brukte fortsatt HPS-armaturer, som begrenser fleksibilitet, øker varme og reduserer vekstrater. Ved å utvide sin LED-belysning til tre dyrkingsstadier i 2017 fikk Queen god kontroll over hele vekstprosessen.

I rotdanningsfasen med flere lag oppgraderte Queen sine LED-produksjonsmoduler til andre generasjon av sitt slag, for ytterligere å optimalisere kontroll og fleksibilitet. "Kalanchoene har virkelig godt av LED-lampens røde lys", sier Frands Jepsen. "Vi får to til tre dager raskere rotdanning, noe som er 25 % raskere, hele året." 

I drivhuset la Queen til GreenPower LED-overbelysning i den eksisterende HPS-overbelysningen for bruk under den vegetative fasen til kalanchoene, avlingenes langdagsfase. "LED-overbelysning har ført til en økning på opptil 15 prosent i antall knopper", sier Jepsen. "Vi ser også flere sideskudd og høyere antall knopper på hvert sideskudd."

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips lighting har lansert en LED-basert overbelysningsløsning for drivhusprodusenter som er enkel å montere og ikke behøver vannkjølesystemer.

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul

Den energieffektive LED-produksjonsmodulen avgir mindre varme og skaper en jevnere lysfordeling, noe som gjør modulen ideell for betingede miljøer.

Raskere markedslansering

Raskere markedslansering

Fakta

Segment

Blomsterdyrking

Avling

Kalanchoe

Sted

Hinnerup, Danmark

Løsning

GreenPower LED-overbelysning og GreenPower LED-produksjonsmodul

Resultater

• Økt lysnivå med 30 %

• 2–3 dager raskere rotdanning

• Jevn produksjon hele året

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.