Høyere kvalitet og lavere kostnader takket være LED-lys

Ansatte hos Rudy Raes

Rudy Raes,

Destelbergen i Belgia

Rudy Raes Bloemzaden i Destelbergen er et ledende selskap innen produksjon og salg av unge planter (plugger) fra frø og stiklinger og stell av primula. Det er Rudy Raes som styrer skipet, og fjerde generasjon står klare til å overta.

Rudy Raes
Philips lighting er ikke bare en sparringspartner, men også en kilde til informasjon.
– Rudy Raes, eier av Rudy Raes Bloemzaden NV
Rudy Raes

Utfordringen

Raes streber etter en vakker, fyldig avling av høy og enhetlig kvalitet. Det kunne han ikke lenger oppnå med den gamle belysningen (HPS-lys med et lysnivå på 50 µmol/m²/s). I tillegg til plantekvalitet er faktorer som brannsikkerhet, levetid, luftfuktighet og energiforbruk viktige for Raes.

Riktig belysning

I januar 2016 besluttet selskapet å montere GreenPower LED-overbelysning (65 µmol/m²/s). Overbelysningen ble montert på et areal på 4000 m². Lyskildene gir jevn lysfordeling, og modulene (DR/W LB-moduler med høy effekt) kan slås av og på separat. 

"Jevnheten og kvaliteten på avlingene våre har forbedret seg betraktelig. LED-belysning gir bedre rotdannelse", mener Raes. På grunn av høyere lysnivå og bedre jevnhet i lyset blir avlingen sterkere, fyldigere og mer kompakt.

Produksjonen er minst like viktig som kvaliteten på avlingen. Den har også økt takket være LED-lyskildene. Energikostnadene har i tillegg sunket. ''Vi er veldig fornøyde'', sier Raes. ''Vi oppnår enda bedre resultater enn forventet!'' 

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips lanserer nå en LED-basert overbelysningsløsning for drivhusprodusenter som er enkel å montere og ikke behøver vannkjølesystemer.

Høy og jevn kvalitet

Høy og jevn kvalitet

Fakta

Sektor

Blomsterdyrking

Avling

Unge ettårige og flerårige planter fra frø og stiklinger

Sted

Destelbergen i Belgia

Løsning

Philips GreenPower LED-overbelysning

Resultater

Høy, jevn kvalitet på avlingene, lavere energiforbruk og høyere produksjonsvolum.

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.