Bedre og mer vellykket forplantning

Kernock Park Plants

Kernock Park Plants,

Storbritannia

Bedre og mer vellykket forplantning. Vi kommer til å bruke LED-lys i økende grad både til morplanter og stiklinger.

Ikke bare er kvaliteten blitt bedre, men jeg kan også planlegge innkjøpet av rotløse stiklinger med en høyere grad av sikkerhet, vel vitende om at vi kan levere plugger til kundene våre akkurat når de trenger dem.
– Bruce Harnett, Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants

Utfordringen

Katalogen omfatter nesten 1200 sorter, alt fra ettårige planter til ungplanter fra planteskoler, og ytterligere 400 sorter er under utprøving, så utfordringen består i å lykkes med all forplantningen. Produksjonsmaterialet kommer fra morplanter på planteskolen eller hentes inn som rotløse stiklinger – vevskultur – fra en rekke kilder, eller dyrkes fra frø.

Riktig belysning

I 2011 ble det gjort forsøk med LED-belysning med ulike lysspektre på formeringsmateriale. Dette lille forsøket ga gode nok resultater til at det ble iverksatt et større forsøk med formeringsbed der det ble brukt 84 % rødt lys fra Philips GreenPower LED-produksjonsmoduler. GreenPower LED-produksjonsmoduler gir økt kontroll, bedre og jevnere kvalitet på avlingen og energibesparelser på opptil 75 %.

Resultatene var så gode at det ble klart at det burde gjøres flere forsøk. I 2014 ble Philips bedt om å gi råd for veien videre, også om de da nye GreenPower LED-overbelysningsmodulene. GreenPower LED-overbelysning avgir lysnivåer på mellom 40 til 300 μmol/m2/s på svært effektivt vis og gir betydelige muligheter til å øke produksjonen og forbedre kvaliteten på avlingene i løpet av året.

Resultatene med sorter som er kjent for å være vanskelige å forplante, var en åpenbaring. I tillegg til en langt bedre suksessrate – i noen tilfeller gikk den fra 30 % til 96 % – gikk også rotdannelsen raskere, og bekjempelsen av gråskimmel var begrenset til bare én forebyggende spray.

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul

Produksjonsmodulen er utviklet for flerlagsdyrking i betingede miljøer med lite eller intet dagslys.

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips lanserer nå en LED-basert overbelysningsløsning for drivhusprodusenter som er enkel å montere og ikke behøver vannkjølesystemer.

En vinn/vinn-situasjon

En vinn/vinn-situasjon

Teamet

Kernock Park Plants

Produsent

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.