Vital og sterk

bilde 2

Gerja,

Elsendorp i Nederland

Dings-familien har drevet med grønnsaksdyrking siden 1959. Nå er det eier Jac Dings som styrer den daglige driften i denne nyskapende bedriften som har tre hektar med drivhus og har dyrket agurker i over 25 år. I 2008 begynte Dings å dyrke grønnsaker med trådoppsett.

bilde 3
bilde 3a
LED-mellombelysning gir en mer vital og sterkere plante ...
– Jac Dings, eier av Gerja BV
bilde 4

Utfordringen

Dings og andre medlemmer av produsentkooperativet Kompany har i mange år vurdert å legge til ekstra belysning for oppbundne avlinger for å oppnå bedre resultater. Dings forteller: "Vi dyrker grønnsakene i et eldre drivhus som faktisk er for lavt (4,5 meter) til å bruke HPS-belysning. HPS-lyskildene varmer opp avlingen for mye, armaturene kommer for nær plantene, og lyset spres ikke godt nok.

Riktig belysning

"Det viste seg at LED-mellombelysning var den beste løsningen", sier Dings. Det avgjørende for ham var merverdien for planten. "LED-mellombelysning gir en mer vital og sterkere plante, noe jeg har sett med egne øyne hos andre produsenter i Polen." Installasjonen av Philips GreenPower LED-mellombelysning strekker seg over et område med oppbundne grønnsaker på over 7500 kvadratmeter. Det er montert to linjer med LED-mellombelysning langs avlingene, og denne står for 88 mikromol/m2/s.

Dings sier: "Med LED-mellombelysning kan vi forbedre dyrkingsmetodene våre. Vi kommer ikke til å bruke den til å starte produksjonen tidligere, men snarere for å forbedre kvaliteten og produksjonen. Den gir avlingen mer balanse og jevnere produksjon.

I tillegg kommer tilleggslyset fra LED-belysningen også til å ha en positiv innvirkning på fruktenes holdbarhet, og det kan også hende at den bidrar til en bedre smaksopplevelse. Dings kan "lese en plante" som ingen andre, og hans erfaring kommer til å spille en avgjørende rolle i utviklingen og bruken av LED-teknologi til agurkdyrking verden over.

Mellombelysning

Philips GreenPower LED-mellombelysning

Mellombelysningsmodulen er en toveis belysningsmodul for mellombelysning mellom høye planter, f.eks. tomatplanter.

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.