Et fullt kontrollerbart miljø

Roy og Mark Delissen, eierne av Deliscious, et salatvekstselskap som bruker Philips-hagebruksbelysning

Deliscious

Nederland

Deliscious er ledende innen salatvekst. Drevet av to tvillingbrødre, Roy og Mark Delissen, er det den første nederlandske salatfarmen med et mobilt "rennesystem" hvor plantene flyter på vann, og det første som overfører en del av dyrkingen til et helt lukket rom. Men hvordan kan Deliscious opprettholde sin produksjon om vinteren, når mindre dagslys er tilgjengelig?

Roy og Mark Delissen, eierne av Deliscious, et salatvekstselskap som bruker Philips-hagebruksbelysning
Vi har økt kvaliteten på plantene på grunn av en betinget dyrkingsprosess.
– Mark & Roy Delissen
Roy og Mark Delissen, eierne av Deliscious, et salatvekstselskap som bruker Philips-hagebruksbelysning

Utfordringen

Hos Deliscious bruker de en dynamisk modell for å sikre at drivhuset alltid er fullt. Det kan sammenlignes med systemet som brukes av supermarkeder: én ut, én inn. Dette førte ofte til problemer om vinteren fordi en bestilling på ekstra planter tar lengre tid. På den tiden av året er dagslengden den begrensende faktoren for vekst. Innovative som alltid, bestemte Delissen-brødrene at det ville være nyttig å produsere selve salatplantene ved hjelp av LED-belysning.

Riktig belysning

Delissen-brødrene er aldri redde for å prøve noe nytt. På jakt etter et nytt dyrkingskonsept som ville gi dem total kontroll over vekstprosessen, brukte de litt over et år på å teste forskjellige lysnivåer og spektre. Som et resultat identifiserte de den rette lysoppskriften for å dyrke salat uten dagslys.

LED-belysning er en viktig ingrediens i denne prosessen. Philips GreenPower LED-produksjonsmoduler, som måler halvannen meter i lengde, belyser babyplantene med riktig lysformel for å sikre jevn vekst. Dyrkerne kan kontrollere den nøyaktige varigheten, lysstyrken og lysspektrene hver salatavling får, og sikre jevn vekst hele året.

Mark Delissen er veldig fornøyd med resultatene. "Under testfasen fant vi ut at plantene fra cellen er av mye høyere kvalitet. Dette er fordi de er vant til konsistente, optimale forhold, mens de på planteleverandørens anlegg må takle variasjoner i temperatur, luftfuktighet og luftfuktighet og andre ukontrollerbare faktorer. Vi forventer at de sterkere plantene også vil gjøre oss i stand til å spare på plantevernet, men det vil være en ekstra bonus."

Optimaliseringen av dyrkingsprosessen betyr bedre avkastning for dyrkerne, og en jevn produktkvalitet for kundene deres. I tillegg betyr den lange levetiden til LED-pærer at salatproduksjonen vil forbli praktisk talt fri for avbrudd.

greenpower-production-module

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul

Produksjonsmodulen er utviklet for flerlagsdyrking i betingede miljøer med lite eller intet dagslys.

Helårsvekst for salatelskere

Helårsvekst for salatelskere

Teamet

Deliscious

Produsent

Certhon and Lights Interaction b.v.

Philips-partnere for LED-vekstlys

Besøk nettstedet

Relaterte prosjekter

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.