LED-belysning skaper bølger i Veenendaal-svømmehallen

Veenendaal-svømmehallen i Nederland

Veenendaal-svømmehallen i Nederland

LED-belysning har vist seg å være et gjennombrudd for idrettsvisjonen i Veenendaal-svømmehallen.

Henk de Man
De Vallei-svømmehallen i Veenendaal er det første prosjektet der et bassengområde er blitt utstyrt med LED-belysning som har et spesielt belegg som beskytter mot korroderende stoffer som vanndamp, klor og rengjøringsmidler.
– Henk de Man, kundeleder hos TechTron Group BV og ekspert på Philips LED-belysning siden 2012
Gen2

Kundens utfordring

Med den gamle belysningsinstallasjonen, måtte lysene skiftes annethvert år. Da måtte bassenget tømmes for vann, noe som førte til at svømmehallen måtte stenges og kundene måtte vente. Bedriften var på utkikk etter et nytt belysningssystem som ikke bare var dynamisk med tanke på stemningssetting og fleksibilitet, men som også var energieffektivt og hadde lang levetid slik at det ble færrest mulig avbrudd.

Riktig belysning

"For noen år siden fikk vi kontakt med Sportservice Veenendaal", forteller Henk de Man, kundeleder hos TechTron og en anerkjent Philips LED-ekspert. 

"En av fordelene med den nye LED-belysningen er den kjølige lysfargen og den jevne lysfordelingen som reduserer gjenskinnet fra vannet", sier De Man. "Dette gir bassengpersonalet bedre sikt."

Før kunne man bare velge om lyset skulle være av eller på, men nå er det mulig å variere lysnivåene. Avhengig av svømmeaktiviteten kan lysnivået økes eller reduseres, noe som gir lavere vedlikeholdskostnader. Tidligere måtte lysene skiftes annethvert år, og da måtte bassenget tømmes for vann. Det slipper vi nå de neste 10 årene."

Ingen deler av belysningen må skiftes ut de første ti årene

Ingen deler av belysningen må skiftes ut de første ti årene

Teamet

Sportservice Veenendaal

Kunde

Veenendaal i Nederland

Sted

GentleSpace gen2

Philips-produkt

Relaterte prosjekter