Første treningsstudio i Nederland med UV-C-lys for luftdesinfisering

't Klaslokaal

't Klaslokaal

Bloemendaal i Nederland

Ved å installere Philips UV-C-desinfiseringsbelysning for øvre luft er 't Klaslokaal det første treningsstudioet i Nederland som desinfiserer luften i treningslokaler.

På treningssenteret vårt har vi implementert alle hygiene- og avstandsforskrifter i henhold til RIVM1. Jeg er overbevist om at UV-C-lyskildene i stor grad bidrar til å desinfisere luften i de øvre delene av treningslokalene våre. Nå kan du trene i et desinfisert rom, og vi er de første i Nederland som tar dette i bruk. Jeg tror at aerosoler er en stor del av problemet, og jeg ønsker å ligge i forkant og være en del av løsningen – og hvis det kommer en ny bølge, er vi klare.¹
– Toby Timmers, forretningsfører for 't Klaslokaal ¹Nasjonalt institutt for helse og miljø i Nederland
Takmontert Philips UV-C-desinfiseringsbelysning i t' Klaslokaal

Kundens utfordring

't Klaslokaal er et treningssenter i Bloemendaal i Nederland. Da COVID-19-pandemien startet og nedstengningen ble kunngjort, måtte eieren, Toby Timmers, tilpasse seg raskt og tenke nytt for å unngå personlig konkurs. Til tross for all innsatsen som ble lagt ned og justeringene som ble gjort, inkludert aerobictimer via Zoom og treningstimer på parkeringsplassen, fikk bedriften problemer. Toby måtte stenge treningsstudioet for kvinner og tilpasse seg.

Det første treningsstudioet i Nederland som bruker UV-C-lys til å desinfisere luften i treningslokalene

Riktig belysning

Som gründeren han er, utviklet Timmers et nytt konsept: et desinfisert treningsstudio der man enkelt kan trene på 1,5 meters avstand uten å måtte bekymre seg for om man er for nær andre på et innendørsområde der viruset kan spre seg. I tillegg til førsteklasses ventilasjon monterte han fire Philips UV-C-desinfeksjonsenheter for øvre luft i treningsstudioet. Disse monteres i taket og kan desinfisere luften i den øvre delen av rommet, og de fungerer på en rekke bruksområder.

Takmontert Philips UV-C-desinfisering for øvre del av rommet

UV-C-strålene fordeles på samme nivå som enheten og over den, noe som gjør det mulig å desinfisere et stort luftvolum øverst i rommet samtidig som de daglige forretningsaktivitetene kan fortsette under enheten. Philips PL-S TUV-lyskilden med UV-lys på 4 x 9 W har vist seg å gi effektiv deaktivering av testede patogener.1

1Reed, N.G. 2010. The history of ultraviolet germicidal irradiation for air disinfection. Public Health Reports January-February, 125(1):15–27.

Relaterte prosjekter

Større sjanse for fotballsuksess med UV-C desinfiseringsbelysning

PSV Eindhoven velger Philips UV-C-luftdesinfeksjonsbelysning for å beskytte stadion mot bakterier og virus

Bourne Hill Stables og UV-C-desinfeksjon

Lær hvordan Philips UV-C-desinfeksjonsbelysning bidrar til å holde hestesportens stjerner tryggere og sunnere ved Bourne Hill Stables.