Et bidrag til globalt miljøarbeid

Bosch-kontorer belyst av Philips

Bosch, Tyskland

Finn ut hvordan Bosch skaper et produktivt arbeidsmiljø og sparer energi ved hjelp av kontorbelysning.

Som et ledende og nyskapende selskap på flere områder stiller vi høye krav, også til produkter fra tredjeparter. Det er derfor vi har valgt de nye CoreLine LED-armaturene, fordi de oppfyller de strenge kravene våre til lyskvalitet og kostnadseffektivitet.
– Günter Obwieser, bygningsforvalter, Robert Bosch GmbH, München-fabrikken
Åpent kontorlandskap hos Bosch i Tyskland med Philips-belysning

Kundens utfordring

Bosch bidrar til å skape historie. I 125 år har navnet vært synonymt med fremtidssikre oppfinnelser og morgendagens teknologi. I dag har selskapet forpliktet seg til å verne om miljøet og samfunnet rundt seg. Som en del av oppussingen av kontorene på fabrikken i München ønsket Bosch å finne en global belysningsløsning.

Riktig belysning

Bosch hadde høye krav til kontorbelysningen. Det nye systemet måtte kunne integreres i arkitekturen og gi betydelige energi- og vedlikeholdsbesparelser til en lav investeringskostnad. Det var viktig at belysningen skulle være lett å styre og svært komfortabel for de ansatte.

Vi gjennomførte et pilotprosjekt for å demonstrere fordelene ved LED-lys. Det ble montert innfelte Coreline LED-armaturer som ga et behagelig lys i kontorlokaler og private rom på til sammen 240 kvadratmeter. Lysene er lette å integrere i bygningsarkitekturen, og de gir også blendingsfri belysning som gjør det enklere for de ansatte å konsentrere seg.

Belysningen styres ved hjelp av OccuSwitch DALI-multisensorer. Sensorene slår automatisk på lyset i kontorlandskapet eller dimmer det avhengig av antall personer og tilgjengelig dagslys. Dette gir ytterligere energibesparelser, fordi lyset bare slås på når det trengs og der det trengs. Disse smarte løsningene gir en varig virkning.

De nye belysningssystemene for kontorer har redusert strømforbruket med 52 %. Med optimal bruk av funksjonene for dagslys og rombelegg kan man oppnå energibesparelser på opptil 72 %. Etter fem år kommer kostnadsbesparelsene til å overstige 15 000 euro eller 126 euro i måneden, og de årlige CO2-utslippene kommer til å være redusert med minst åtte tonn.

Bedre fokus for kollegene

Bedre fokus for kollegene

Teamet

Robert Bosch GmbH, bensinsystemer

Kunde

Günter Obwieser, Robert Bosch GmbH

Bygningsforvaltning

Martin Stark, Dirk Seifert

Signify

Relaterte prosjekter