Forutsigbar Campari-produksjon året rundt

Gourmet Mokai

Gourmet Mokai

North Island i New Zealand

Gourmet Mokai, en tomat- og paprikaprodusent i New Zealand, følger nøye med på hva kundene ønsker. Selskapet er en del av New Zealand Gourmet, som selger førsteklasses frukt og grønnsaker til lokale markeder i Australia og Sørøst-Asia.

Philips GreenPower LED-mellombelysning
Vi ble imponert over støtten vi fikk fra Philips med tanke på hvordan vi skulle bruke lysene og få størst mulig nytte av dem.

– Roelf Schreuder, produksjonsdirektør for drivhusproduksjon hos New Zealand Gourmet

Drivhus hos Gourmet Mokai

Kundens utfordring

I sommermånedene hadde Gourmet Mokai få problemer med å dekke kundenes etterspørsel etter de populære Campari-tomatene. Selv om bedriften kunne produsere en del tomater ved hjelp av naturlig lys om vinteren, klarte de ikke å holde følge da etterspørselen fra kundene økte. Kunstig belysning virket som en åpenbar løsning, men Gourmet Mokai ønsket å kunne tilby de samme produktene – eller til og med forbedre dem – med et nytt belysningssystem. Samtidig ønsket selskapet å redusere driftskostnadene og få bedre kontroll over vekstklimaet selv ved bruk av kunstig belysning.

Riktig belysning

På grunn av de sammensatte behovene trengte Gourmet Mokai en belysningsleverandør med mye erfaring. "Vi så at Philips var det største selskapet som installerte LED-systemer", forteller Roelf Schreuder. "Vi så hvor godt de hadde lykkes med prosjekter i Europa. Det var tydelig at de hadde mest kunnskap og de mest avanserte teknikkene." Philips ga Gourmet Mokai LED-lysprofiler med et optimalt spekter for håndtering av plantevekst og avlinger.

Selv om Gourmet Mokai bare har brukt lysene i noen måneder, er Schreuder optimistisk. "Vi forventer bedre forutsigbarhet for Campari-tomatene våre om vinteren", sier han. "Vi kommer til å få en mer stabil forsyning gjennom året, noe som gir et bedre forhold til kjøperne."

Schreuder forteller: "Belysningen gir et mer konsekvent arbeidsvolum gjennom året. Vi forventer at dette kommer til å redusere personalomsetningen og gi lavere opplæringskostnader."

Philips GreenPower LED-mellombelysning

Philips GreenPower LED-mellombelysning

Philips lighting-modulen er en toveis belysningsmodul for mellombelysning mellom høye planter, f.eks. tomatplanter.

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips lighting har lansert en LED-basert overbelysningsløsning for drivhusprodusenter som er enkel å montere og ikke behøver vannkjølesystemer.

 

Forutsigbar vekst og høyere kvalitet

Forutsigbar vekst og høyere kvalitet

Fakta

Sektor

Frukt og grønnsaker

Partner

Agrolux

Sted

North Island i New Zealand

Løsning

Philips GreenPower LED-overbelysning og GreenPower LED-mellombelysning

Resultater

Forutsigbar vekst, høyere kvalitet og større avlinger

Relaterte prosjekter

Større avling for gartnerier med plantebelysning fra Signify

Hanasand Gård har økt avlingene og kan dyrke tomater året rundt med Philips GreenPower LED vekstlys fra Signify

Wim Peters Kwekerijen

Peters valgte å doble LED-belysningen med en ny hybridinstallasjon som kombinerer Philips GreenPower LED-mellombelysning med HPS.

Van Nature / Jami VOF

Finn ut hvordan drivhusbelysning hjelper Van Nature med å dyrke tomater hele året

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.