Full lyskontroll per vekstfase

bejo-zaden

Bejo Zaden

Kessel, Nederland

Pionerånden og forpliktelsen til bærekraft har gjort Bejo Zaden (Bejo) til en ledende innovatør innen foredling, produksjon og salg av høykvalitets grønnsaksfrø. Bejo er en internasjonalt orientert familiebedrift som opererer i mer enn tretti land og har rundt 1700 ansatte over hele verden. Sammen med sine kunder og partnere utforsker Bejo aktivt markedsmuligheter og innovative forskningsmetoder. Selskapet holder seg nær naturen for å utvikle de beste grønnsaksfrøene slik at produsenter over hele verden kan høste sunne, smakfulle varianter som forbrukerne kan nyte, i dag og i fremtiden.

bejo-zaden-quote
Vi er veldig begeistret for mulighetene dynamisk LED-belysning gir til vårt forplantningsprogram.
- Jan Kempen, avlingsspesialist, Bejo Zaden
bejo-zaden-challenge

Kundeutfordring

Tiden er fienden når det gjelder å avle frem bærekraftige nye alternativer. Det tar vanligvis 10 til 15 år å utvikle en ny sort frø.

"Vi må fremskynde foredlingsprosessen for å møte den høye markedsetterspørselen fra produsentene etter nye frøsorter som er mer motstandsdyktige," sier Jan Kempen, avlingsspesialist i Bejo.

"Vårt mål er å øke utvalget av resistente varianter, men det er en kompleks og tidkrevende prosess å gjøre frøsorter mer motstandsdyktige."

Riktig belysning

"Signify ga oss gode råd, og vi bestemte oss for å bygge et større klimastyrt rom. Vi var en av de første produsentene som brukte Philips GrowWise Control System til å styre LED-modulene."

"Vi streber etter optimal vekst med en god balanse mellom naturlige dyrkingsmetoder. Signifys plantespesialister hjalp oss med å utvikle den optimale vekstprosessen, i riktig miljø", sier Kempen. "De laget egne lysprofiler for at vi skulle møte kravene våre.

Vi kan bruke forskjellig belysning per vekstfase og enkelt justere fargene per avling og lag." "Vi har faktisk doblet veksttimene våre per dag. Normalt blomstrer avlingene våre bare en gang i året, men nå med denne dynamiske LED-belysningsløsningen blomstrer avlingene våre flere ganger i året.

Takket være våre dedikerte lysoppskrifter fra Signify kan vi styre lysspekteret og intensiteten for hver enkelt avling og vekstfase. Vi kan tvinge frem blomstring eller hindre planter i å frøe seg. For asparges får vi nå sterkere og kraftigere vevskulturplanter."

Det er mange andre fordeler. "GrowWise-styringssystemet er enkelt å bruke og sparer oss for mye tid og arbeid ved at det automatiserer mange driftsoppgaver", sier Kempen.

"Å jobbe med Signify er et ekte samarbeid der vi fortsetter å utveksle informasjon og lære sammen. De har et veldig høyt kunnskapsnivå om sofistikerte dyrkingsteknikker for grønnsaker, og de er virkelig praktiske i støtten de gir. De forstår vår virksomhet og gir rask service . Alt i alt er det en perfekt match."

philips-growwise-control-system

Philips GrowWise-kontrollsystemet

Philips GrowWise Control System gir full fleksibilitet og kontroll over belysningen din for å forbedre avlingskvaliteten.

philips-greenpower-led-production-module-dynamic

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul Dynamic

Produksjonsmodulen Dynamic er utviklet for flerlagsdyrking i betingede miljøer med lite eller intet dagslys.

Relaterte prosjekter

Større avling for gartnerier med plantebelysning fra Signify

Hanasand Gård har økt avlingene og kan dyrke tomater året rundt med Philips GreenPower LED vekstlys fra Signify

Wim Peters Kwekerijen

Peters valgte å doble LED-belysningen med en ny hybridinstallasjon som kombinerer Philips GreenPower LED-mellombelysning med HPS.

Van Nature / Jami VOF

Finn ut hvordan drivhusbelysning hjelper Van Nature med å dyrke tomater hele året

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.