Høyeffektiv produksjon av grønnsaker

808factory

Yaizu, Shizuoka Prefecture

Shinnippou, et selskap som har vært i virksomhet i Yaizu i rundt 40 år, har drevet 808FACTORY siden januar 2014. Selskapet sier dette: "Med matsikkerhet og sikkerhet som en moderne nødvendighet, er det vår misjon å levere ferske og smakfulle grønnsaker dyrket i en fabrikk som er underlagt nøye kvalitetskontroll".

Katashi Kaj
Våre belysningskostnader er blitt redusert med ca. 40 %. Samtidig har veksthastigheten for grønnsakene våre økt med 20 til 30 %.
- Katashi Kai, daglig leder, Agri Business Division, Shinnippou Co. Ltd.
808factory

Kundeutfordring

Ser man inn i anlegget, kan man se at det er installert 12-plans dyrkingsstativ i det 2000 m2 store dyrkingsrommet for å forbedre dyrkingseffektiviteten per arealenhet. Disse gir plass til minst 300 000 planter, og en daglig høsting på 20 000 planter.

Riktig belysning

Katashi Kai beskriver: "Den største fordelen med en plantefabrikk med kunstig lys er at den kan produsere og levere jevnt gjennom året, uavhengig av klima- og miljøvariasjoner. Også ved å fullstendig eliminere forurensning av støv, insekter og fremmede stoffer gjennom avansert dyrkingsstyring og hygienekontroll, kan vi produsere svært trygge grønnsaker av høy kvalitet uten å bruke sprøytemidler i det hele tatt".

Selskapet har nå installert ca. 12 000 Philips LED-er. Som et resultat er strømkostnadene rundt 40 % lavere enn da fluorescerende lys ble brukt, og veksthastigheten til grønnsakene er 20 til 30 % raskere. Den høyere veksthastigheten betyr høyere avling i samme anlegg i et gitt område, noe som igjen betyr at kostnadene ved å produsere en grønnsak av samme kvalitet og samme størrelse kan reduseres. Samtidig var det ingen endring i det hele tatt i smaken eller næringsverdien til grønnsakene."

Philips GreenPower LED-overbelysning

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul

Produksjonsmodulen er utviklet for flerlagsdyrking i betingede miljøer med lite eller intet dagslys.

40 % reduksjon i driftskostnader

40 % reduksjon i driftskostnader

Fakta

Sektor

Frukt og grønnsaker

Avling

Salat

Philips-partner for LED-vekstlys

CCS Inc

Løsning

Philips GreenPower LED-produksjonsmodul

Resultater

Introduksjon av Philips LED gir kostnadsreduksjoner og forbedring i veksthastighet. Driftskostnadene redusert med rundt 40 % samtidig som kvaliteten opprettholdes

Relaterte prosjekter

Større avling for gartnerier med plantebelysning fra Signify

Hanasand Gård har økt avlingene og kan dyrke tomater året rundt med Philips GreenPower LED vekstlys fra Signify

Wim Peters Kwekerijen

Peters valgte å doble LED-belysningen med en ny hybridinstallasjon som kombinerer Philips GreenPower LED-mellombelysning med HPS.

Van Nature / Jami VOF

Finn ut hvordan drivhusbelysning hjelper Van Nature med å dyrke tomater hele året

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Er du interessert?

Finn ut mer om LED-vekstlys ved å lese de nyeste artiklene våre og se på de nyeste referanseprosjektene.