LED og lysstyring sparer strøm for KIWI

Lysarmaturene danner lange lyslinjer

KIWI minipris,

Auli, Norge

LED-belysning og Dynalite styringssystem har bidratt til store energibesparelser.

Spotter på nært hold
LED lyser opp frukt og grønt
Samarbeidet med Philips og Malthe Winje har fungert veldig bra, og bidratt til å Gjøre Kiwi Auli til den mest miljøvennlige dagligvarebutikken i Norge.
– Jan Eilif Johansen, Butikkutviklingssjef KIWI minipris
LED-løsning foran kjøleskap

Utfordringer

Miljøbutikken til KIWI er bygget etter passivhusstandarden. Formålet med alle tiltakene i bygget er blant annet å redusere forbruket av strøm med opptil 50 % sammenlignet med et tilsvarende bygg uten tiltakene. Denne løsningen var helt ny i Norge.

Løsningen

Med DALI Broadcast styres alle armaturer som gruppe, noe som gjør at det ikke er nødvendig hverken å programmere armaturer ved installasjonen, eller å skulle programmere armaturer når man i fremtiden eventuelt skal skifte ut armaturene.

Det helautomatiserte Philips Dynalite systemet ble valgt som lysstyring. Malthe Winje og Philips diskuterte seg fram til en bedre løsning sammen med kunden med Dynalite der vi delte butikken opp i soner med en sensor i hver sone, og på denne måten hentet det fulle potensialet fra lysinnfall og dimming. Løsningen tilfredsstiller da kravene til fleksibilitet, lave vedlikeholdskostnader og energieffektivitet.

Systemet er helt automatisert, sørger for jevn belysning i hele bygningen, og starter så snart alarmen blir slått av om morgenen, og dimmer ned til nattbelysning når alarmen blir slått på om kvelden.

Relaterte prosjekter

Spolem-butikkene

UV-C-desinfisering av overflater og luft gir besøkende, ansatte og kunder ekstra beskyttelse i Spolem-butikker i Polen.

EDEKA Tyskland

EDEKA Clausen, fra Tyskland, velger Philips UV-C luftdesinfeksjonsbelysning for å beskytte butikkene sine mot bakterier og virus.