Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  En lysende
  velkomst

  Belysning gir rom og orden

   

  Enten passasjerer reiser fra eller til, er det viktig at de opplever en avslappet atmosfære og får en god velkomst. Med LED-belysningssystemer skaper du en flott totalopplevelse og en trygg og inspirerende stemning på alle områdene av flyplassen.

   

  Samtidig må det være enkelt å lese viktige skilt og informasjon, slik at de reisende får rask veiledning og strømmen av reisende forbedres.


  Skap en positiv og spennende reiseopplevelse som gjør flyplassen din til førstevalget også neste gang. På terminalområdet kan du skape et førsteinntrykk som virkelig teller.

  Samtidig må det være enkelt å lese viktige skilt og informasjon, slik at de reisende får rask veiledning og strømmen av reisende forbedres.
  Samtidig må det være enkelt å lese viktige skilt og informasjon, slik at de reisende får rask veiledning og strømmen av reisende forbedres.

  Ankomst- og avgangshaller

   

  Ankomst- og avgangshallene kan være blant de travleste områdene på flyplassen. Passasjerene må klare å finne frem i ukjente, ofte kaotiske omgivelser. God belysning kan veilede dem enkelt frem til målet. Avgangshallen bør derfor være behagelig og rolig, slik at det er lettere å vente, spesielt med tanke på en eventuell forsinkelse.

  Terminalhall

  Innsjekking og informasjonsskranker

   

  Jo bedre lyskvalitet, desto enklere er det for ansatte å samhandle med passasjerer og kontrollere pass og dokumentasjon. Dette gjør opplevelsen raskere og mindre anstrengende. Slik at køen kan bevege seg jevnere fremover og legge til rette for at alle holder seg rolig og behersket.

  Innsjekking

  Knutepunkter og rullende fortau

   

  Flyplasser er ofte åpne 24 timer i døgnet. Derfor er knutepunktene og de rullende fortauene inne på flyplassen viktige gjennomfartsårer. De knytter de forskjellige områdene sammen logistikkmessig.

   

  Gjør det enkelt for passasjerer å finne frem på flyplassen ved hjelp av tydelige ruter som veileder dem fra A til B. Et svakere lysnivå kan frembringe en følelse av ro i et ellers travelt knutepunkt. Et sterkere lysnivå kan øke følelsen av effektivitet og hastighet på et rullende fortau.

  Tilkobling

  Toll og passkontroll

   

  Sikkerheten er avgjørende for at flyplassen skal være trygg i drift. Den er også avgjørende for flyplassens omdømme. Reisende forventer at dokumentene kontrolleres raskt og effektivt, med minst mulig bryderi. Samtidig må de ansatte i tollen vise autoritet og profesjonalitet. Med riktig belysning kan de ansatte i tollen og passkontrollen få hjelp til å øke konsentrasjonen og gjøre det enklere å gjenkjenne ansikter. Resultatet er en raskere, tryggere og mer effektiv kontrollprosess.

  Toll

  Sikkerhetskontroll

   

  På grunn av økende bekymring for flyplassikkerheten blir passasjerer undersøkt i større grad enn noen gang før. Kroppskontroll og -skanning må gjennomføres på en verdig måte, slik at passasjerene føler seg respektert og de ansattes handlinger oppfattes som tydelige og redelige. Belysning gir bedre overblikk i sikkerhetskontrollen. Dette er nødvendig for å kunne være årvåken og sørge for at alle er trygge.

  Sikkerhet

  Bagasjeområde

   

  Et vanlig bagasjeområde har bagasjekaruseller eller bagasjebånd som leverer innsjekket bagasje tilbake til passasjerene. Passasjerer kan imidlertid oppleve uro mens de venter på at bagasjen skal dukke opp på båndet.

   

  En naturlig belysningsløsning som etterligner dagslys, gir de reisende bedre veiledning og økt komfort. Dette bidrar til at de raskt finner riktig bagasjebånd og henter bagasjen sin så fort som mulig.

  Hvordan humøret til reisende påvirkes av belysning.

  Bagasjehåndtering

   

  Det kan være stressende å jobbe i kulissene med bagasjehåndtering og sørge for at alt holder seg i bevegelse. 

   

  En naturlig belysningsløsning som etterligner dagslys, øker de ansattes komfort og velvære når arbeidet skal utføres på avgrensede områder. Det bidrar også til økt konsentrasjon, forbedret kommunikasjon og reduksjon i antall bagasjefeil.

  Bagasje

  Flytrafikksentral

   

  Flyvelederne utgjør den viktigste delen av flyplassen, og er avgjørende for sikker drift. De sørger for trygge og punktlige flyreiser ved å veilede pilotene med streng nøyaktighet hele døgnet. Det finnes ikke rom for feil. Utfordringen er å levere nøyaktig den stemningen som øker konsentrasjonen og gjør det så enkelt som mulig å tolke komplekse instrumenter – uansett tid på døgnet.

  Flytrafikksentralen. Hvordan produktivitet og humør påvirkes av belysning.

  Område med butikker og underholdning

   

  Skap tilpasset belysningsdesign som tiltrekker seg reisende og holder på oppmerksomheten deres mens de befinner seg i terminalen. Kunder blir motiverte av målrettede, engasjerende opplevelser. Samtidig fremhever det viktige steder i hele området, veileder de besøkende og oppmuntrer til utforsking.

  Områder for avslapping og butikker på flyplasser

  Kontorer og konferanserom

   

  Kontorer og konferanserom har endret seg i løpet av årene. Tidligere var kontorer enkeltstående rom. Nå er de gjerne flerbrukslokaler der brukerne er avhengig av å ha tilgang på avanserte, dynamiske ressurser – særlig belysning. I større grad enn før må organisasjoner arbeide hardere for å støtte mange forskjellige aktiviteter og arbeidere.

  Kontorer og konferanserom på flyplasser

  Fasader og arkitektur

   

  LED-belysning tilbyr enestående designfrihet når det gjelder valg av farger, dynamikk, plassbesparelse, integrering i arkitekturen og energieffektivitet. Dette gir nye muligheter for merkevarebygging og stemningsbelysning, for eksempel ved å justere belysningen dynamisk med forskjellige fremhevings- og fargeeffekter. Belysning av arkitektoniske fasader kan være virkningsfullt med tanke på å gjøre flyplassen til et landemerke som virkelig fanger oppmerksomheten – et levende symbol på gjestfrihet.

  Flyplassarkitektur og -fasader

  Vil du vite mer?

   

  Ta kontakt med det lokale kundesenteret ditt dersom du har spørsmål eller forslag.