Vertikalt landbruk

Finn din vekstoppskrift for vertikalt landbruk

Nyskapende landbruksteknologi gjør det nå mulig å dyrke planter innendørs uten sollys. Denne dyrkingsprosessen kalles vertikalt eller urbant landbruk og passer perfekt til forplantning av unge planter og dyrking av fyldige og sunne avlinger fri for plantevernmidler. Med vertikalt landbruk får du maksimal produksjon ved hjelp av banebrytende belysning for vertikale gårder som belyser flere lag med avlinger, og du kan oppnå større avlinger med et mindre fotavtrykk.

Hos Philips har vi omfattende kunnskap om belysning og planteekspertise, og vi tilbyr rådgivning om hvordan du best kan dyrke frem avlinger ved hjelp av LED-lys. Vi kan også gi deg tips om de mest pålitelige teknikkene og LED-produktene til vertikalt jordbruk for dyrking av avlinger innendørs.

Fordeler ved vertikalt landbruk med Philips LED-belysning

Forutsigbar vekst

Ferske råvarer hele året uten at du trenger å bekymre deg for sykdom, klima eller plantevernmidler. 

Høyere kvalitet

Spesifikke vekstprofiler for bedre smak, høyere næringsverdi og lengre holdbarhet.

Større avlinger

Et kontrollert miljø med mindre avfall og korte produksjonssykluser året rundt.

Bruksområder for vertikalt landbruk

Det finnes en rekke forskjellige teknikker for vertikalt eller urbant landbruk som varierer med hensyn til hvor mye tid og penger du trenger for å komme i gang. De fire bruksområdene nedenfor er ment å gi deg en idé om hvilke fordeler du kan oppnå med vertikalt landbruk avhengig av hvilke mål du har satt deg.

Plantefabrikk

Produksjon i stor skala – passer perfekt for dyrking i et tilpasset, lukket innendørsmiljø for vertikalt landbruk på over 2000 m².

Klimakammer

Klimarom brukes til produksjon i liten skala, for eksempel forplantning av unge planter eller undersøkelser av hvordan lyset påvirker en avling.

Lagergård

En lagergård er mindre enn 1000 m² og kan plasseres i et eksisterende bygg eller lager for vertikalt landbruk i liten skala.

Container

Bruksklare standardcontainere til forskningsformål med 20 til 30 m² dyrkingsareal gjør det enkelt å komme i gang med korte produksjonsperioder.

Våre dokumenterte vekstprofiler for vertikalt jordbruk

Smartere vekst

GrowWise-senteret

På Philips GrowWise Research Center studerer ekspertene våre betingelsene som trengs for å optimalisere planteveksten. Dette inkluderer effekten som ulike typer vertikal oppdrettsbelysning, klimasystemer, ernæring, vanning, sensorer og datainnsamling kan ha på plantehelse og kvalitet. Det gjør oss i stand til å utvikle vekstoppskrifter for vertikale bønder som vil produsere spesifikke egenskaper og skape sunnere planter med høyere avling.

Ta 360°-omvisningen, og finn ut mer om GrowWise hos Signify

Produkter til vertikalt landbruk

GreenPower LED-produksjonsmodul

En belysningsmodul for vertikale gårder for flerlagsdyrking av urter og bladgrønt. Med en perfekt lysprofil som gir større avling, bedre kvalitet, høyere suksessrate for forplantning og produksjon året rundt. En dynamisk versjon gjør det mulig å justere LED-farger og lysintensitet individuelt.

GrowWise-kontrollsystemet

Dette lysstyringssystemet for vertikale gårder gjør det enkelt å opprette og bruke tilpassede lysprofiler som dekker behovene til spesifikke avlinger og gir bedre kvalitet og høyere produktivitet. Egnet for bruk med den dynamiske GreenPower LED-produksjonsmodulen – programvaren kan styres fra en mobilenhet eller en klimadatamaskin.

GreenPower LED-overbelysning

Styr lyset og temperaturen i drivhuset separat for optimale lysnivåer og bedre kontroll over vekstforholdene. Gir kortere vekstsykluser og øker størrelsen på avlingen i drivhus uten glass. LED-overbelysning kan gi kortere vekstsykluser, større avlinger og redusert energiforbruk.

Blogger om vertikalt landbruk

Kontakt oss

Kontakt sertifiserte partnere

Philips-produkter selges gjennom et globalt nettverk av godkjente samarbeidspartnere. Finn samarbeidspartnere i området ditt for å få mer informasjon om Philips LED-vekstlys.

Kontakt Philips

Hvilke LED-vekstlys passer best for din situasjon? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt for å sende inn forespørselen din.

Bli med på teamet

Interessert i å finne ut hvordan du kan vokse og bli med i teamet vårt? Ta en titt på karrieresiden vår for mer informasjon.

Arrangementer

IPM- International Plant Fair
Essen, 24.-27. januar

Fruit Logistica
Berlin, 8.-10. februar 

Indoor Ag-Con
Las Vegas, 27.-28. februar

Blogg

Slik bygger du en vellykket vertikal gård
Her er noen viktige tips til vellykkede prosjekter med vertikalt landbruk fra Roel Janssen, ekspert på gårder i byen.