Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Tryggere gater

  året rundt

  Holbæk,
  Danmark

  Les om hvordan Holbæk forbedrer livskvaliteten og sparer penger ved hjelp av moderne gatebelysning.
  Utendørs LED-belysning fra Philips for gatene i Holbæk, Danmark

  Vi kan dimme eller øke
  lysstyrken

  for hvert enkelt armatur, slik at vi kan tilby maksimal sikkerhet i trafikken og for innbyggerne."

   

  – Ingeniør Erik Knudsen, Trafikk og anlegg, Holbæk kommune

  Gate i Holbæk som er belyst med Philips Lighting

  Utfordringen

   

  Da Holbæk kommune skulle fornye gatebelysningen, var ett av målene å redusere energiforbruket kraftig. Etter å ha vurdert flere alternativer, kom man fram til at Philips hadde den beste løsningen for å spare penger og forbedre innbyggernes livskvalitet.

  Riktig belysning

  Holbæk trengte en smart løsning for alle de 69 000 innbyggerne både i og utenfor sentrum. Ingeniør Erik Knudsen forteller: "I begynnelsen tenkte vi mest i energibesparelser, men vi forstod raskt at overblikk og styring er minst like så viktig både for den totale driftsøkonomien, trafikksikkerheten og innbyggernes trygghet."

   

  Gatebelysningen fra Philips var første trinn. 9000 Copenhagen LED-armaturer ble installert over hele kommunen. Disse produserer et klart, rent lys som føles betryggende og gir bilistene god sikt.

   

  Til slutt ble det installert Philips CityTouch-programvare for å gjøre belysningssystemet enkelt å styre. CityTouch kommuniserer med belysningsnettverket via et nettgrensesnitt, slik at hvert armatur kan overvåkes og styres individuelt til enhver tid. Lystyringen hindrer at kommunen sløser med energi og sørger for at gatene er godt belyst etter solnedgang. Ved hjelp av det intelligente systemet kan Holbæk dessuten optimalisere vedlikeholdsarbeidet, og dermed sikre tryggere veier året rundt.


  Erik Knudsen beskriver den nye bybelysningen som et enormt fremskritt: "Det totale energiforbruket har gått ned minst 75 %, og ettersom strøm utgjør 2/3 av kommunens samlede belysningsutgifter, er det store besparelser vi snakker om."

  CityTouch

  Skap nytt liv i byen med enkel dynamisk belysning

  Les mer

  Et bedre liv
  for lokalinnbyggerne

  Teamet

  Holbæk kommune, Danmark

  Kunde

  Moe A/S

  Rådgivende ingeniør

  SEAS-NVE

  Entreprenør

  Relaterte kasuser