Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Tryggere veier

  lavere strømregninger

  Boligom- råde,
  Enköping, Sverige

  Les om hvordan strømeffektive armaturer får gatene i Enköping til å føles tryggere
  En gate i et boligområde i Enköping, Sverige, belyst med bybelysning fra Philips

  LED-armaturene har svært
  lang levetid.
   

  Derfor er det viktig å finne en pålitelig leverandør som ikke kommer til å forsvinne ut av markedet. Det samme gjelder for kommunene, ettersom disse må svare overfor skattebetalerne. Philips er en god samarbeidspartner som tilbyr suveren støtte."

   

  - Kjell-Ove Karlsson, prosjektkoordinator for Vattenfall Service AB, Lighting

  Utfordringen


  Enköping kommune ville gjøre noe ekstra for menneskene i kommunen. For å ivareta sikkerheten til både innbyggere og bilister ønsket kommunestyret pålitelig gatebelysning av høy kvalitet. Samtidig skulle energikostnadene for bybelysningen reduseres. Philips fikk i oppgave å finne en løsning.
  Nærbilde av stolpearmatur i Enköping, Sverige

  Riktig belysning

   

  Det var ikke første gang Enköping kommune renoverte belysningen. Enkelte av kvikksølvarmaturene var allerede blitt byttet ut med damplamper samt høytrykksnatrium. Kommunestyret hadde imidlertid nå fått høre om nye fremskritt innenfor belysning, og ba Philips om å oppgradere de resterende 3000 kvikksølvarmaturene til LED.

   

  ClearWay-gatelys var midt i blinken for Enköping. Det klare lyset gjør at innbyggerne kan ferdes trygt både til fots og med bil, også om natten. Den nye belysningen er i tillegg økonomisk og miljømessig overlegen. Mens de gamle armaturene krevde opptil 70 W, trenger ikke de nye LED-lysene mer enn 27 W, eller 20 W når de er dimmet ned.

   

  Den topp moderne Dynadimmer-lysstyringen gjør det mulig å spare enda mer. Ved nitiden om kvelden dimmes lysene til 70 %, og ved midnatt reduseres de til 50 %. Klokken fire om morgenen blir lysene stilt opp igjen til 70 %, og fra klokken seks lyser de med full styrke. Med lysstyringssystemet Dynadimmer F2 har Enköping kommune økt energibesparelsene med 32 %.

   

  De nye armaturene gjør gatene i Enköping tryggere og hyggeligere å ferdes på. I tillegg har det totale energiforbruket blitt kraftig redusert.

  • ClearWay
   ClearWay
   LED-teknologien er et gjennombrudd innen belysning. LED'enes lyskvalitet har gjort veiene våre tryggere, mens den høyeffektive driften gjør at byer kan redusere energikostnadene.Vi...

  Betryggende lys
  hele natten

  Teamet

  Enköping kommune

  Kunde

  Vattenfall Services Nordic AB

  Entreprenør

  Relaterte kasuser