Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Belysning for trivsel

  og læring

  Frydenberg Skole, Oslo, Norge


  Godt og riktig lys stimulerer til konsentrasjon, læring og trivsel.
  En gymsal krever godt lys

  Når man ser hvordan
  fargespekteret

  i taklyset spiller sammen med dagslyset, ja da får man følelsen av å være i en katedral."


  Ronny Trogstad, rektor ved Frydenberg skole 

  Armaturene på nært hold
  Klasserom på skolen

  Utfordringen

   

  Frydenberg skole er en ombygget fabrikkbygning. Klasserommene har en takhøyde på 4-7 meter, og atriet en takhøyde på hele 17 meter. Dette krever mye lys og behov for kraftige armaturer, men med et lavt blendingsnivåfor å sikre god synskomfort.

  Oversiden av armaturene som er brukt i atriet

  Løsningen

   

  Armaturer med mikrolinseoptikk, og lysrør med nøytralhvit farge-temperatur på 4000K er en løsning som tilfredsstiller alle disse behovene. Lysrørsarmaturer med mikrolinseoptikk gjør det mulig med full ledningskontroll fra alle synsvinkler slik at man unngår ubehag i form av tretthet, hodepine og irritasjon i øynene.

  Enkeltplateoptikken gir en jevn og homogen lysfordeling over hele arbeidsområdet. I midtskipet ble det valgt Philips Savio lysrørsarmatur nedhengt i 36 «flåter» med fire armaturer i hver. På oversiden av flåtene er det montert åtte kraftige RGB LED lyslister som lyser 7-9 meter opp i taket og lager spennende effekter. «Lysarmaturene er utstyrt med dagslysstyring og automatisk programmert fargetemperaturregulator», sier lysdesigner Gry Frellumstad i Multiconsult som har designet belysningsløsningen for skolen.

  «Samarbeidet med Philips har vært utmerket, og prosjekterings- og leveringsfasen var kort og effektiv», forteller Jens Merlid i Elajo AS, prosjektleder for elektro.

  • Celino TPS680/682
   Celino TPS680/682
   Celino er en komplett armaturserie som gjenspeiler markedstrenden mot miniatyrisering og arkitektonisk integrering, samtidig som den gir en svært avansert optisk ytelse.Celino har ...
  • ColorFuse Powercore
   ColorFuse Powercore
   Colorfuse Powercore avgir smalstrålet fargevekslende høykvalitetslys, og er et enestående valg hvis du trenger et komplett grazingsystem for belysning av overflater, vegger og til ...

  Relaterte Kasuser