Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Moderne pålitelighet møter

  tradisjonell dekor

   

  Prinsens galleri,
  Stockholm, Sverige


  Les om hvordan Stockholms stadshus har fått luksuriøs belysning ved hjelp av LED som kan dimmes.

  Energisparende LED-belysning fra Philips Lighting lyser opp Prinsens galleri, Sverige

  Ettersom dette
  er første gang

  denne nye LED-teknologien brukes i et kulturmiljø, er prosjektet helt unikt."

   

  – Madeleine Sjöstedt, ombud for kultur og eiendom i Stockholm

   En lysekrone med Novallure LED skaper lun stemning i Prinsens galleri, Sverige

  Utfordringen

   

  Stockholms stadshus er en svensk nasjonalskatt. Prinsens galleri, som brukes ved kommunale mottakelser, belyses av lysekroner og veggbrakettlamper fra 1920-tallet. Kunne Philips finne et energieffektivt alternativ til de strømslukende glødepærene? 

  Dekorativ veggbelysning med Novallure LED-lys fra Philips Lighting i Prinsens galleri

  Riktig belysning

  Lysarmaturene er en integrert del av den tradisjonelle atmosfæren som kjennetegner Prinsens galleri. De opprinnelige armaturene ble designet for å vise frem det som på 1920-tallet var banebrytende teknologi. I september 2009 ble glødelamper imidlertid forbudt av EU. Stadshuset måtte dermed finne en erstatning som lignet på pærene i lysekronene og kunne produsere de samme visuelle effektene.

   

  Den ideelle løsningen var Novallure LED. LED-lyset kan dimmes, og er designet for å skape den samme varme stemningen som de tradisjonelle lysekronene. LED-ene passer fint inn i de samme armaturene, og sender lys opp mot krystallglassprismene i lysekronene.

   

  Til sammen 126 Novallure LED ble montert i krystallysekronene og veggbrakettlampene. I tillegg til å bevare den tradisjonelle følelsen av luksus som galleriet utstråler, gir LED energibesparelser og reduserer vedlikeholdskostnadene. Ved å bruke LED i Prinsens galleri har energiforbruket gått ned med 20 000 kWh per år – en reduksjon på hele 92,5 %.

   

  LED-belysningen i lysekronene har 20 ganger lengre levetid enn de forrige pærene. Dette betyr at de nye LED kun skal skiftes med fire eller fem års mellomrom.