Forslag

  Moderne pålitelighet møter

  tradisjonell dekor

   

  Prinsens galleri,
  Stockholm, Sverige


  Les om hvordan Stockholms stadshus har fått luksuriøs belysning ved hjelp av LED som kan dimmes.

  Energisparende LED-belysning fra Philips Lighting lyser opp Prinsens galleri, Sverige

  Ettersom dette
  er første gang

  denne nye LED-teknologien brukes i et kulturmiljø, er prosjektet helt unikt."

   

  – Madeleine Sjöstedt, ombud for kultur og eiendom i Stockholm

   En lysekrone med Novallure LED skaper lun stemning i Prinsens galleri, Sverige

  Utfordringen

   

  Stockholms stadshus er en svensk nasjonalskatt. Prinsens galleri, som brukes ved kommunale mottakelser, belyses av lysekroner og veggbrakettlamper fra 1920-tallet. Kunne Philips finne et energieffektivt alternativ til de strømslukende glødepærene? 

  Dekorativ veggbelysning med Novallure LED-lys fra Philips Lighting i Prinsens galleri

  Riktig belysning

  Lysarmaturene er en integrert del av den tradisjonelle atmosfæren som kjennetegner Prinsens galleri. De opprinnelige armaturene ble designet for å vise frem det som på 1920-tallet var banebrytende teknologi. I september 2009 ble glødelamper imidlertid forbudt av EU. Stadshuset måtte dermed finne en erstatning som lignet på pærene i lysekronene og kunne produsere de samme visuelle effektene.

   

  Den ideelle løsningen var Novallure LED. LED-lyset kan dimmes, og er designet for å skape den samme varme stemningen som de tradisjonelle lysekronene. LED-ene passer fint inn i de samme armaturene, og sender lys opp mot krystallglassprismene i lysekronene.

   

  Til sammen 126 Novallure LED ble montert i krystallysekronene og veggbrakettlampene. I tillegg til å bevare den tradisjonelle følelsen av luksus som galleriet utstråler, gir LED energibesparelser og reduserer vedlikeholdskostnadene. Ved å bruke LED i Prinsens galleri har energiforbruket gått ned med 20 000 kWh per år – en reduksjon på hele 92,5 %.

   

  LED-belysningen i lysekronene har 20 ganger lengre levetid enn de forrige pærene. Dette betyr at de nye LED kun skal skiftes med fire eller fem års mellomrom.