Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Bedre lys

  gir økt sikkerhet

  Sørnestunnelen,
  Ålesund, Norge


  LED-belysning med styring gir bedre og mer riktig lys, og dermed økt sikkerhet.

  Vi har god 
  erfaring

  med belysning fra Philips, og dette anlegget med LED-belysning er en fornuftig og god investering i forhold til et konvensjonelt lysanlegg."

   

  – Øystein Nedregård, Avdelingsleder Samferdsel i Caverion

  Måler som sørger for at lysnivået inne i tunnelen blir riktig
  Lyset justeres etter tidspunkt på døgnet

  Utfordringen

   

  Sørnestunnelen på E136 i Ålesund hadde et utdatert belysningsanlegg, og Statens vegvesen måtte foreta stadig hyppigere reparasjoner. Sikkerhet og komfort med godt lys er viktig i tunneler, og enda mer vesentlig i en trafikkert tunnel som denne. I samarbeid med entreprenøren Caverion Norge AS bestemte Statens vegvesen seg for å skifte til ny LED-belysning fra Philips.

  LED lys innvendig i tunnelen

  Løsningen

   

  Belysningskonseptet som ble valgt er TotalTunnel-løsningen fra Philips som består av forprosjektering, kabelpakke, styring, armaturer og igangkjøring. Det er et komplett integrert styresystem med lysstyring og overvåkning av belysningen. Løsningen i Ålesund består av styresystem og syrefaste Philips FlowStar armaturer som gir et godt og jevnt lys i hele tunnelen. Styringen av lyset skjer dynamisk via luminansmeteret som står ved inngangene og som dermed tilpasses lysnivået utenfor tunnelen for at kontrasten for trafikanter som kjører inn i tunnelen ikke skal bli for stor.


  Styresystemet for Sørnestunnelen er installert på en datamaskin med brukervennlig touch display, plassert lokalt ved tunnelen. Systemet TunneLogic har også funksjoner for sentral overvåkning, slik at overvåkning av flere tunneler med TotalTunnel-løsninger kan gjøres enkelt fra et felles kontrollsystem.

  • FlowStar Medium
   FlowStar Medium
   I tunneler kreves det LED-løsninger både innvendig og i innkjøringspartier som gir fordeler når det gjelder kostnader, sikkerhet og tilgjengelighet for hele levetiden til produktet...

  Nytt lys i tunnelen

  i Ålesund

  Teamet

  Bjørnar Korsnes Andersen

  Prosjektleder, Caverion

  Øystein Nedregård

  Avdelingsleder Samferdsel, Caverion

  Jan Stian Tafjord

  Overingeniør, Statens Vegvesen

  Bjørn Rune Steinsland

  Sales Manager Outdoor

  Philips Lighting Norway

  Relaterte prosjekter