Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Levende belysning gir
  levende bygninger

  Phoenix barnesykehus,
  Arizona, USA


  Les om hvordan innendørs fargebelysning gjør Phoenix barnesykehus hyggeligere.

   

  En video om mulighetene som ble realisert ved sykehuset i Phoenix

  Bare Color Kinetics
  hadde kvaliteten,

  det spesialiserte produkttilbudet og kundeservicen vi trengte for å realisere vår visjon."

   

  – Scott Oldner, Scott Oldner Lighting Design

  jente som holder en teddybjørn

  Utfordringen


  Phoenix barnesykehus skulle renoveres og bygges ut for 538 millioner dollar. Planen var å gjøre bygningen til noe som lignet et fyrtårn som kunne sees fra alle himmelretninger. Innendørs ønsket man å gi de besøkende en positiv avkobling fra de medisinske problemene.
  Mottaksområdet på Phoenix barnesykehus, belyst av Philips Lighting

  Riktig belysning 

   

  Sykehusbesøk er ikke noe verken barna eller resten av familien liker. Beslutningstakerne på sykehuset ønsket derfor at innredningen skulle glede pasientene og få dem til å tenke på noe annet. Den opprinnelige planen var blant annet å sette inn en innendørs veggfontene med ekte vann, men på grunn av de høye kostnadene måtte man se seg om etter en alternativ løsning. iColor Cove MX Powercore-armaturene som ble valgt i stedet, skaper en vannlignende effekt med ulike nyanser av blått og akvamarin.


  I lobbyen og gangene ble det installert ytterligere belysning for å skape en mer oppløftet stemning. De samme iColor Cove MX Powercore-lysene ble brukt for å gi oppkvikkende farger som tar bort noe av sykehusfølelsen. Dette står i skapr kontrast til typiske sterile og dystre sykehusomgivelser.


  Også utsiden av sykehuset fikk et fargerikt løft. Tanken var å gjøre bygningen til et fyrtårn av positivitet – innenfor budsjettrammene og i forhold til hva som var bærekraftig. De karakteristiske ribbene i bygningsarkitekturen fremheves gjennom kunstneriske, animerte fargespill fra iColor Accent Powercore. Lange lysbånd går ned fra fronten av bygningen, og smelter sammen med lysspillene i lobbyen.


  Sykehuset kan nå underholde og berolige både besøkende og pasienter ved hjelp av dynamiske farger og magiske lysspill.

  • iColor Cove MX Powercore
   iColor Cove MX Powercore
   LED-armaturet iColor Cove MX Powercore gir et pulserende lys og er ideell for innendørs alkover og aksentområder. Det kraftige og kompakte armaturet gir fargevekslende takdekorbely...

  Relaterte kasuser