Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Gjør det enkelt

  å huske

  hvor bilen er parkert

  P-Hämppi,
  Tampere, Finland


  Les om hvordan indirekte belysning gjør det enklere å parkere i P-Hämppi
  Bruken av lys med forskjellige farger i parkeringshuset P-Hämppi gjør det enklere for folk å huske hvor de parkerte bilen

  Tommelen opp
  fra publikum.

  De er veldig imponerte over parkeringshuset som har blitt et nytt landemerke i Tampere"

   

  – Pasi Nevalainen, eiendomsforvalter, Finnpark Oy

  Parkeringshusbelysning fra Philips sørger for indirekte belysning i P-Hämppi
  Den nye belysningen fra Philips Lighting skaper en unik atmosfære i parkeringshuset P-Hämppi

  Utfordringen

   

  Eierne av P-Hämppi ønsket et annerledes parkeringshus. De trengte belysning som kunne gjøre parkeringshuset mer oversiktlig, innbydende og brukervennlig. I tillegg måtte lyset være kraftig nok til at kameraene kunne registrere bilskiltene. Kunne LED være løsningen?

  Philips ColorGraze PowerCore- og eW Graze Powercore-armaturene lyser opp de mange etasjene i P-Hämppi

  Riktig belysning 


  Med to etasjer og en lengde på 650 meter bød parkeringshuset på flere unike muligheter til dekorativ og funksjonell belysning. Eierne var også interessert i å bruke miljøvennlig LED-belysning. Philips monterte derfor ColorGraze PowerCore- og eW Graze Powercore-armaturer i hele bygningen for å skape fine, indirekte lyseffekter.

   

  "Vi ønsket å skape en opplevelse av indirekte belysning og en grotteaktig buehall", sier Timo Meuronen, arkitekten fra Aihio-arkkitehdit som deltok i prosjektet. "Lysene i forskjellige farger fungerer dessuten som ekstra huskehjelp, slik at man slipper å lure på hvor i alle dager man parkerte."

   

  De nye lysene skaper en unik atmosfære som man føler seg vel i, og som hjelper folk å huske hvor de satte bilen. Belysningen innfrir dessuten funksjonelle krav, ettersom kamerasystemet kan registrene nummerskiltene på bilene. Det Ethernet-baserte Light System Manager-systemet overvåker bevegelsene i parkeringshuset, og justerer lysnivået når det er folk der.

   

  P-Hämppi er Europas første fleretasjers parkeringshus som kun bruker LED-belysning. Overgangen til energieffektiv parkeringshusbelysning har gitt betydelige kostnadsbesparelser.

  • ColorGraze QLX Powercore
   ColorGraze QLX Powercore
   Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking og redusert strømforbruk. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger...
  • eW Graze QLX Powercore
   eW Graze QLX Powercore
   Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking og redusert strømforbruk. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger...

  Viser
  vei  med lys

  Teamet

  Finnpark Oy

  Aihio-arkkitehdit

  Belysningsdesign

  Besøk nettstedet

  Referanseprosjekter