Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Ingen flere

  mørke hjørner

  Eiteren parkeringshus,

  Nederland

   

  Les om hvordan vanntett belysning gjør Eiteren parkeringshus tryggere.

   Kvinner som smiler foran bilene i Eiteren parkeringshus, belyst av Philips Lighting

  LED-belysning er mer
  energieffektivt

  enn tradisjonell belysning. Særlig ettersom belysningen dimmes automatisk når det ikke er folk til stede. Vi sparer 50–60 % på energi- og vedlikeholdskostnader, samtidig som det fleksible dimmesystemet gir en optimal trygghetsfølelse."

   

  – Inge Reindersma, IJsselstein byråd

   En mann går opp trappen i Eiteren parkeringshus, belyst av Philips Lighting

  Utfordringen

   

  IJsselstein kommune vil det beste både for besøkende og fastboende. For å gjøre bysenteret mer attraktivt bestemte byrådet seg for å modernisere de lokale fasilitetene. En viktig del av prosjektet var å finne en optimal belysningsplan for parkeringshuset. Men kunne innbydende, trygg belysning også være kostnadseffektiv?  

   

  Parkeringshuset og informasjonsskranken belyst av Philips Lighting

  Riktig belysning 

   

  Det underjordiske parkeringshuset Eiteren har 208 parkeringsplasser, og trenger mye lys. Byrådet i IJsselstein hadde allerede peilet seg inn på en løsning. Den opprinnelige planen var å skape en sammenhengende lyslinje ved hjelp av lysrørarmaturer. Denne ideen viste seg imidlertid som urealiserbar. I tillegg til altfor intens belysning og for dårlig dimmesystem, ville drifts- og brukskostnadene ha blitt horrible.

   

  Løsningen ble LED. Ved å bruke Pacific LED2 som primært taklys, kunne vi skape en sammenhengende lyslinje uten de nevnte problemene. Dette gjorde at vi slapp å endre den opprinnelige belysningsdesignen. De vanntette lysarmaturene skaper en behagelig atmosfære og klar sikt i alle hjørner av parkeringshuset. Lysene er dessuten ideelle for dimming, og var enkle å installere.

   

  I taket i innkjøringsområdet ble det montert Gondola-LED-armaturer som er sikret mot hærverk. Disse gir et klart, innbydende lys, og gjør installasjonen komplett. Med den nye belysningen på plass har parkeringshuset fått en tryggere og mer behagelig atmosfære, uten mørke partier i hjørnene.

   

  LED-belysningen er mer energieffektiv enn tradisjonell belysning, og bruker langt mindre strøm på å produsere tilsvarende lysnivåer. Styringssystemet dimmer belysningen automatisk når det ikke er personer til stede, og dette bidrar til ytterligere energibesparelser.  

  Relaterte kasuser