Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  LED gir store
  energibesparelser
  i fryselager

  Malvik fryselager,
  Malvik, Norge


  Den nye LED-belysningen gir både økt energibesparelse og bedre arbeidsmiljø.
  Ny LED-belysning gir stor energibesparelse

  De ansatte
  opplever

  dette som en helt annen arbeidshverdag enn det var, og de har fått en veldig god arbeidsbelysning.''

   

  – Per Eggen, Prosjektansvarlig hos ES Elektro

   

  Den nye LED-belysningen gir godt arbeidslys
  Selv mange armaturer avgir lite varme

  Bakgrunnen  

  I Malvik ligger ett av de største fryse- og kjølelagrene i Norge med et areal på hele 15 000 kvm. I deler av lageret var det gul natriumbelysning med dårlig fargegjengivelse. Belysningen var også lite fleksibel ved at den måtte stå på kontinuerlig i hele arbeidstiden, noe som medførte høyt energiforbruk. I en annen del av lageret var det installert 500W halogenarmaturer for å kunne skru lyset av og på ved bevegelse ihallen. Energiforbruket til halogenbelysningen var 50 kW i en hall på 1000 kvadratmeter. 

   

  God belysning gir bedre arbeidsforhold og bedre arbeidsmiljø

  Løsningen

  – Vi har installert Philips-belysning i flere arealer her de siste to årene, i både renoverte og nybygde deler av lageret. Jeg anslår at det er montert cirka 500 Philips Pacific LED-armaturer, samt cirka 100 Philips GentleSpace-armaturer. Pacific LED har lav byggehøyde, og det gjør dem velegnet også i de delene av dette lageret hvor det er liten takhøyde. Lysberegningene er gjort av Philips, og etter kundens spesifikasjoner, sier Eggen.

   

  Det nye belysningsanlegget er svært energibesparende og avgir ikke så mye varme. De trenger ikke lenger å kjøre fryseanlegget like hardt for å oppnå de påkrevde minus 24-28 grader i lageret. – Man kan nå også velge å skru av/på og kun kan ha lys der det er bevegelse i hele anlegget, sier Eggen. 

   

  – Jeg har nylig spurt de som jobber her om belysningen, og de sier det er mye enklere å se og lese på pallene med den nye LED-belysningen i forhold til det gamle natriumlyset. De ansatte opplever dette som en helt annen arbeidshverdag enn det var, og de har fått en veldig god arbeidsbelysning, sier Eggen."

   

  • GentleSpace gen2
   GentleSpace gen2
   Med lanseringen av GentleSpace-LED-armaturet i 2011 oppnådde Philips et gjennombrudd i belysning for stor takhøyde, med en enorm reduksjon i strømforbruk, lang driftstid og innovat...
  • Pacific LED WT460C
   Pacific LED WT460C
   Hvis du vil spare energi og samtidig dyrke et miljøvennlig image, er LED-belysning noe for deg. Robuste, vanntette Pacific LED har et frisk, nytt design, et svært effektivt optisk ...

  LED gir stor 

  energibesparelse

  Teamet

  Per Eggen  

  Prosjektansvarlig, ES Elektro

  Petter Løwø  

  Key Account Manager

  Philips Lighting Norway

  Relaterte prosjekter