Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Nordlyskatedralen

  Alta kirke

  Nordlyskatedralen,
  Alta, Norge


  Nordlyskatedralen med fasadebelysning i LED som understreker det spesielle bygget.

  Vi er veldig
  fornøyde

  med løsningen, og det er lokalsamfunnet også."

   

  Gunnar Tangvik, Kirkeverge Nordlyskatedralen Alta Kirke

  Utfordringen

   

  Utfordringen var å skape en installasjon som både kunne gi et godt hvitt kvalitetslys samtidig med fargevekslende mønstre. Bygningskonstruksjonen ga også utfordringer på grunn av vanskelige skyggeeffekter som en lysberegning ikke kunne forutse.

  Løsningen 

   

  Vi prøvde først med bare RGB-armaturer, men lyskvaliteten ble ikke katedralen verdig. Løsningen ble å blande armatur med hvitt lys og en skreddersydd profil for RGB-armaturene. Overlappet mellom hvitt lys og RGB er svært god og spiller godt mot fasadeplatene i titan.

  Alt styres av en iPlayer 3 kontrollenhet som er programmert med ønskede scenarier, med astronomisk ur, lengde og breddegrad og kalender. Den unike løsningen gjør man kan velge mellom en stabil rolig hvitfarge fordelt over hele kirken, man kan farge kirken i kirkefarger, man kan spille nordlys over hele fasaden – og som en ekstra bonus – vise det helt spesielle nyttårsshowet på nyttårsaften.

  Den oppsiktsvekkende belysningsløsningen gir store energibesparelser, bevarer verdigheten i kirkerommet og støtter opp om Alta sin identitet som nordlysbyen.

  • eW Burst Compact Powercore
   eW Burst Compact Powercore
   eW Burst Compact Powercore er et kraftig LED-armatur designet for effekt- og områdebelysning. Armaturet er godkjent for utendørs bruk. I tillegg til nøytral- og varmhvitt lys av hø...
  • ColorBlast Powercore BCP472
   ColorBlast Powercore BCP472
   De kraftige og monteringsvennlige LED-armaturene i ColorBlast Powercore-serien sørger for veggbelysning med rike, mettede farger og fargeendringseffekter. De mange lyskjeglevinklen...

  Relaterte Prosjekter