Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Giret

  energibesparelser

  Q8 Qvik to go,
  København, Danmark


  Les om hvordan Q8 sparer strøm ved hjelp av energieffektiv belysning.
  Kasseområdet hos Q8 Qvik to go er belyst med energisparende belysning fra Philips

  Den nye
  belysningen

  har redusert strømforbruket kraftig – og butikkene har blitt mer innbydende."

   

  – Prosjektleder og arkitekt, Morten Uttrup, Q8

  Q8 Qvik to go i København sparer energi ved hjelp av forskjellige LED-produkter for bensinstasjonsbelysning fra Philips
  Kjølehyller hos Q8 Qvik to go med energisparende belysning fra Philips Lighting

  Utfordringen

   

  Q8 er en klimavennlig drivstoffleverandør. Som ett av flere miljøinitiativer ble 90 av bensinstasjonene i kjeden gjort om til bærekraftige "Qvik to go"-stasjoner. Kunne LED-belysning redusere energiforbruket ytterligere?

  Q8 Qvik to go-butikk med bensinstasjonsbelysning fra Philips i taket

  Riktig belysning 


  Q8 har stortenkte planer for butikkene sine. Ombyggingene inkluderer løsninger for varmegjenvinning, reduksjon av vannforbruk og avfall, resirkulering av vann i bilvaskehallene og reduksjon av strømforbruket. Energibesparelsene skulle i hovedsak oppnås gjennom moderne bensinstasjonbelysning.

   

  Philips gikk straks i gang med jobben. Det nye LED-belysningskonseptet består bla. av dagslysstyring. Dagslysstyring sørger for at lyset innendørs justeres i forhold til dagslysstyring. Dette sparer strøm ved daggry og etter solnedgang, ettersom det da trengs mindre lysstyrke for å skape ønsket kontrast til dagslyset.

   

  Varebelysningen med innfelte LED-paneler og StyliD-spotter sørger for overlegen fargegjengivelse, og gjør at produktene ser mer appetittlige ut. Utenfor stasjonene ble det montert CitySwan-lys. Disse armaturene vant den danske designprisen i 2010/2011, og fører kundene trygt gjennom uteområdet. Armaturene er utstyrt med 8 Watts MASTER LED som gir godt lys, og har svært lavt energiforbruk.

   

  Den nye belysningen sparer store mengder strøm. Faktisk så mye at investeringen vil være tjent inn gjennom reduserte driftskostnader i løpet av bare tre år. De nye lysene varer dessuten rundt fem ganger lenger enn tradisjonelle pærer.

  • CitySwan LED
   CitySwan LED
   Det elegante CitySwan-armaturet er designet av Bjarne Schläger, light + architecture og Morten Weeke Borup, GHB Landskabsarkitekter A/S. Armaturet omfatter en hvit, opal lampeskjer...

  Inviterer inn
  kundene
  med lys

  Teamet

  Kuwait Petroleum (Danmark) A/S

  Relaterte Prosjekter