Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Magisk stemning

  i vinnende omgivelser for Friends Arena

  Friends Arena,
  Solna, Sverige


  Les om hvordan Friends Arena lyser opp i mengden med moderne stadionbelysning
  Den imponerende fasaden til Friends Arena i Sverige, belyst med Philips Lighting

  Den arkitektoniske
  belysningen

  skulle virke rolig, med myke fargeendringer. Lysinnstillingen måtte ha en viss balanse for at det skulle se ut som om fasaden hadde blitt malt i ulike farger, og dette har vi virkelig lyktes med."

   

  – Helena Åkerberg, lysarkitekt. Lighthouse AB

  Friends Arena i Sverige har fått en fasade som kan endre farge etter behov
  Philips har gitt Friends Arena i Sverige en tøft belyst fasade som endrer farge

  Utfordringen

   

  Sveriges nye nasjonalarena trengte et gigantisk belysningssystem. Den opprinnelige belysningsplanen for stadionet, som har plass til 65 000, var imidlertid for dyr og uhåndterlig. Lysdesignbyrået Lighthouse AB utarbeidet en mer praktisk plan basert på teknologi fra Philips.

  Friends Arena stadion med effektiv Philips-belysning for idrettsplasser

  Riktig belysning 


  Friends Arena trengte spenstig belysning som stod i stil med den nye og moderne arkitekturen. Tanken var å skape en levende fasade som kunne endres alt etter arrangement. For å lykkes med dette utviklet designerne et RGB-stadionbelysningssystem som var kraftig nok til å belyse den 24 meter høye fasaden både oven- og nedenfra.

   

  Philips iColorGraze var klar til å skape enestående stemning. Til tross for det lave energiforbruket kan iColorGraze projisere lys over lang avstand for å skape en vegg av dynamiske farger. Ved å plassere armaturene med 3 meters avstand er utseendet balansert, samtidig det er enkelt å utføre vedlikehold. Det ble i samråd med en arkitekt valgt ut en gips som hadde riktig fargetone og struktur for å forbedre og reflektere lyset optimalt.

   

  Inne på stadion blir banen lyst opp av 316 ArenaVision-armaturer som sørger for krystallklar sikt både for fans og spillere. Disse flomlysene belyser banen samtidig som de forbruker et minimum med energi. Armaturene er dessuten individuelt innstilt for å holde lysnivået under 3500 lux ved TV-overføringer, slik FIFA krever. Alle målene er dermed nådd, og prosjektet har vært en rungende seier for Friends Arena.


  LED-fasadebelysningen kan skifte farge på et øyeblikk, slik at stadioen skinner i lagfargene eller andre farger man ønsker. De imponerende lysveggene sørger for en magisk velkomst, uansett fargene.

  Gjør fansen
  stolt 

  Teamet

  Peab AB

  Entreprenør/kunde

  Helena Åkerberg, Lighthouse AB

  Lysarkitekt

  Relaterte Prosjekter