Havbasert akvakultur

Lys opp nye muligheter

Utforsk neste generasjons nedsenkbare havbruksbelysning. Hvis du velger de beste energieffektive LED-lysene, kan dette utgjøre en enorm forskjell for virksomheten din. Belysningsutvalget vårt har vist seg å oppnå 0 % modningstap, gi tosifret vekstøkning og øke fôrutnyttelsen. I havmerder er det dokumentert at lysene våre har gitt betydelig redusert eksponering for fiskelus takket være den unike lysfordelingen vår, noe som reduserer behovet for lusebehandling med opptil 50 %.

Hvorfor velge Philips-produkter

Det er dokumentert at Philips-produkter er best egnet til å øke lysnivået for å unngå stress hos fisken. Som oppdretter kan du angi det ønskede tidsrommet for økning eller demping av lysene i trinn på 1 % lysintensitet. Fisken får god tid til å venne seg til økningen i lysnivåene.

Philips-belysningsløsninger for havbruk kan redusere produksjonskostnadene for laks ved å redusere stress og kontaminering av lus samt holde produksjonsnivået konstant. I tillegg bidrar de til bedre velferd for fisken og økt bærekraft.

sammenligning av veksten av fisk med Philips LED-belysning

~15 % reduksjon i dødeligheten fra utklekkingsanlegget til tilvekststadiet

Laget for å vare

Philips SeaCage-lysene er ekstremt slitesterke takket være en førsteklasses metallkonstruksjon tilpasset saltvann. De trenger minimalt vedlikehold, og lyskildene trenger ikke å byttes ut. Hvis det er ønskelig, har lysene støtte for kabler og anoder som enkelt kan byttes ut. Vedlikehold og oppgradering av programvare kan til og med utføres eksternt.

Kontroller anlegget ditt

En optimal fotoperiode er dynamisk. Få full kontroll over belysningsinstallasjonen, og lag tidsplaner for fotoperioden. Programvaren vår har støtte for innkjøring og planlegging, slik at du har full oversikt og kontroll over de monterte lysene. Du kan trygt få tilgang til og overvåke de individuelle lyspunktene, angi tidsplaner og justere lysnivåer etter behov. Et brukervennlig dashboard gir fullstendig oversikt over installasjonen og lar deg se status for lysene i sanntid. Med det enkle grensesnittet kan du stille inn lysprofiler som gir optimale fotoperiodiske fordeler.

Havbaserte akvakulturløsninger

Philips Seacage 340 W

Philips Seacage 340 W

Lyseffekt 51 klm
Effektivitet 150 lm/W
IP-klasse IP68 + 20 m
Philips Seacage 680W

Philips Seacage 680 W

Lyseffekt 102 klm
Effektivitet 150 lm/W
IP-klasse IP68 + 20 m

Lys der det trengs

Rundtstrålende lys gir lyslekkasje til sidene og oppover, mens nedsenkede Philips Aquaculture-lys retter lyset dit fisken trenger det. Takket være lysspekteret trenger lyset dypt inn i bingen og kommer fiskens biologi til gode samtidig som det bidrar til å fordele fisken gjennom hele burstrukturen.

En ekstra fordel består i at fisken svømmer under lyset. Hvis du stiller inn havbrukslysene fra Philips slik at de skinner under området der fiskelusen ferdes, kan dette redusere eksponeringen for parasitter, noe som igjen kan redusere behovet for dyre behandlinger med opptil 50 %.

led vs mh
Lys som peker nedover, får fisken til å svømme nedenfor sjølussonen. Det brukes også mindre elektrisitet, noe som reduserer miljøbelastningen.

Kontakt oss i dag

Vi er til stede i hele verden, så vi kan hjelpe deg uansett hvor du er

Kontakt medlemmene i teamet vårt

Trenger du mer informasjon? Eller en belysningsplan? Kontakt oss i dag!

Norge
Roar Ristesund – Sjø- og landbaserte anlegg
E-post: roar.ristesund@signify.com
Tlf.: +47 976 53 094

Andre land 
Henrik Nørgaard
E-post: henrik.norgaard@signify.com

Kontakt Philips lighting

Lurer du på hva Philips Aquaculture-belysning kan gjøre for deg? Vi hjelper deg gjerne. Bruk skjemaet vårt til å sende inn forespørselen din.