PremiumColor: det beste lyset for frukt og grønnsaker

mann som plukker ferske grønnsaker i butikken

Gjør ferske råvarer sunnere, og få dem til å se bedre ut, smake bedre og vare lenger

Det er i ferskvareavdelingen kundenes lojalitet skapes, og den er ofte den viktigste motivasjonen for en tur på butikken.

Frukt og grønnsaker byr på spesifikke utfordringer når det gjelder svinn og avfall. Fordi de består av levende stoffer, er fersk frukt og grønnsaker stadig i endring, og de forringes hele tiden. Vi har gjennomført omfattende eksperimenter på fersk frukt og grønnsaker for å finne ut hvilket lys som passer best til fremvisning og best bevarer kvaliteten.

brokkoli, kvinne

Betydningen av C-vitamin i et sunt kosthold

Belysning spiller en spesielt viktig rolle i produksjonen av C-vitamin i frukt og grønnsaker. C-vitamin er avgjørende for at menneskekroppen skal fungere, men kroppen kan ikke selv lage (eller lagre) C-vitamin. Derfor er det viktig at det daglige kostholdet omfatter rikelig med mat som inneholder C-vitamin.

Frukt og grønnsaker regnes som den viktigste kilden til C-vitamin for mennesker. Det ville altså være en fordel for helsen om C-vitaminnivåene i fersk frukt og grønnsaker som er tilgjengelig i supermarkeder, kunne være så høye som mulig. Her kan belysningen spille en avgjørende rolle.

produsent

Dokumentert med eksperimenter

Med LED-lys kan produsenter:

  • påvirke fargen og smaken på bladgrønnsaker
  • øke C-vitaminnivået i tomater
  • redusere nitratnivået i salat, spinat og ruccola
dagligvare, supermarked

Med LED-lys kan forhandlere:

  • vise frem frukt og grønnsaker på en bedre måte
  • forlenge holdbarheten, redusere avfallet og øke inntektene
  • holde poteter ferske og spiselige
  • opprettholde C-vitaminnivået i brokkoli

Bli kjent med PremiumColor: LED-profilen for matvarer, frukt og grønnsaker

collage, matvarer

Optimal fremvisning av ferske råvarer

Vi har bestilt undersøkelser, samlet inn forskningsresultater og jobbet tett med forhandlere for å finne ut hvordan man kan belyse matvarer på en best mulig måte. Med riktig belysning kan du vise frem ferske råvarer og fremheve fargene som kundene foretrekker, oppnå best mulig kvalitet på urter og salat og forlenge holdbarheten til poteter. 

Last ned det tekniske dokumentet for å se detaljert informasjon om forsøkene vi har utført, og våre anbefalinger for spesifikke LED-profiler til bruk i forskjellige situasjoner.

Kontakt

Ta kontakt med det lokale kundesenteret hvis du har spørsmål eller forespørsler.

Nedlastinger