Flere brands fra

Halogenpærer

Halogenbelysning gir et strålende lys og er miljøvennlig. Belysningen skaper gode kontraster og gir en ren og klar atmosfære. Philips kan tilby halogen i mange forskjellige fasonger og størrelser, og passer godt til forskjellige armaturer og bruksområder.

 

Halogen Classic har samme fasong som tradisjonelle glødelamper, men er mer lyssterk og holdbar. Classic-lyspærene er derfor det mest naturlige alternativet til glødelamper

 

Se halogenlyspærer fra Philips

Oppgrader
til LED nå

Historikk
 

Teknikerne hos Philips utviklet i 1955 en lyspære som bruker halogenbrom. Nesten 60 år senere forbedret Philips halogenteknologien ytterligere, noe som førte til den enestående halogenlyspæren som vi kjenner i dag.


Se alle Philips' halogenlyspærer

 

Slik fungerer halogenpærene våre


Halogenlyspæren er kjent som en kvartshalogen- og tungstenhalogenlampe. Dette er en avansert form for den velkjente glødelampen. Halogenpæren har, i likhet med den tradisjonelle glødelampen, en glødetråd av tungsten. Lampen er imidlertid mindre med samme effekt og har en halogengass i pæren. Glasspæren er laget av sikringsbeskyttet kvarts, høy-kvartsglass eller aluminiumsilikat. Halogenpæren er sterkere enn standardglass, slik at det står imot det høye trykket innad i pæren. Temperaturen øker raskt. Halogenene koker til gassform ved relativt lave temperaturer. En halogen er et monovalent element som raskt danner negative ioner. Det finnes fem halogener: fluor, klor, brom, jod og astat. Halogenpæren har en kompakt størrelse og høy lumeneffekt.

   

Få mer lysstyrke med halogenbelysning
 

Er du på utkikk etter lys som slår seg på med full lysstyrke med en gang? Kunne du tenkt deg å justere lysmengden etter behov?

Da er halogenpærer midt i blinken. Her får du blant annet følgende:
 

• Overlegen lyskvalitet med enestående fargegjengivelse (Ra=100)

• Dimmemuligheter (0–100 %) så du kan velge lysstyrke selv

• Øyeblikkelig lystenning, ingen oppvarmingstid

• Lave vedlikeholdskostnader som følge av lengre levetid

• Kompakt størrelse som er enkel å sette på plass

• Lengre levetid enn tradisjonelle glødepærer

Pærene er tilgjengelig i en rekke fasonger og størrelser, slik at du garantert finner en lyspære som passer for dine behov.


Se hele utvalget av halogenpærer fra Philips

Populære produkter

Ta en titt på de populære produktene våre, og velg riktig pære


Vanlige spørsmål

 

Vil du vite mer om halogenlyspærer? Finn ut mer ved hjelp av fem vanlige spørsmål.

 

 

1. Hva er halogenlamper?

 

Halogenlamper er en type glødelamper. De har en glødetråd av tungsten på samme måte som tradisjonelle glødelamper du kanskje har hjemme, men lyspæren er fylt med halogengass (vanligvis brom eller jod). En halogenlyskilde gir et skarpt og hvitt lys med enestående fargegjengivelse, noe som gjør denne lyspæren ideell for mange bruksområder.

 

2. Hva er fordelene med halogenlamper?

 

Halogenlyspærer har mange fordeler

 

– Høy lyskvalitet med enestående fargegjengivelse (Ra=100)

– Kan dimmes fullstendig

– Halogenlys er mijøvennlige og skiller seg ut som følge av en strålende lyseffekt
– Philips tilbyr halogenlamper i et stort spekter av fasonger og størrelser og for en rekke armaturer og bruksområder
– Lengre levetid enn tradisjonelle glødelamper
– Ingen oppvarmingstid. Halogenlyspærene fra Philips lyser umiddelbar
t.

 

3. Kan alle halogenlamper dimmes?

 

Halogenlamper er designet til å fungere ved svært høye temperaturer for å sikre at de yter optimalt. De kan dimmes ved over 60 % av den angitte voltverdien. Det anbefales at du slår lysstyrken til maksimalt igjen i ett minutt før du slår av lampene.

 

4. Hvorfor varer halogenlyspærer lenger enn glødelamper?

 

Halogenlyspærer varer to til fem ganger så lenge som tradisjonelle glødelamper. Dette skyldes prosessen med halogenets regenerative syklus. Halogengassen hjelper de fordampede tungstenpartiklene til å legge seg på glødetråden igjen og ikke på lampeveggen. Dette gjør at det tar lenger tid før glødetråden brytes ned, noe som gir lampen lengre levetid.

 

5. Hvordan gjør halogenlamper det mulig med konstant lyseffekt?

 

Halogenlamper kan opprettholde konstant lyseffekt gjennom hele lampelevetiden, ettersom tungstenpartiklene legger seg på glødetråden igjen i stedet for å feste seg til lampeveggen. Dette reduserer nedsotingen av lyspæren og opprettholder lyseffekten.

 


Ting du må vite

 

Velge halogenlyspærer? La oss forklare hvorfor

 

 

 

De gir et naturlig, klart, skinnende og varmt lys og kan dimmes fullstendig.

Det store spekteret av produkter du kan velge mellom, betyr at du alltid kan finne en lyspære som passer for det du er på utkikk etter, og lysarmaturene du allerede har.

Vi tilbyr alt fra den tradisjonelle lyspæredesignen, via reflektorlamper og til spesielle armaturer. Med halogenlys får du det største utvalget belysningsalternativer for alle typer lamper, og de er i tillegg opptil 30 % mer effektive enn tradisjonelle glødelamper.
 

 

Kort fortalt:

Hvis du er på utkikk etter den raskeste og enkleste måten å bytte ut tradisjonelle lyspærer i hele huset på og du fortsatt vil ha samme klare, skinnende og varme lys som du er vant til, er halogenlys et ideelt valg.

 

Halogenportefølje