Du besøker nå Philips Lighting nettsted. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Sparepærer og

  kompaktlysrør

  Sparepærer (CFL) fra Philips avgir et komfortabelt, mykt lys og skaper en innbydende atmosfære. Sparepærer gir høy ytelse, energibesparelser og langvarig lys. Disse lyspærene er de mest solgte energibesparende lyskildene. Sparerpærer kombinerer energien fra tradisjonelle lysrør med bekvemmeligheten og populariteten til armaturer for glødelamper.

   

  Sparepærene fra Philips passer til de fleste armaturer som er designet for glødelamper, og bruker cirka 75 % mindre energi. Sparepærer varer 6–15 ganger så lenge (6000–15 000 timer) og er mest kostnadseffektive og praktiske når de brukes i områder der lyset er på i lange perioder av gangen.

   

  Sparepærene er tilgjengelig i alle vanlige fasonger og størrelser og med enten mykt, hvitt lys, naturlig lys eller dagslys. De er også godt egnet for alt fra bordlamper og innfelt belysning til dekorative armaturer.

   

  Se alle sparepærer

     

  Historikk


  Sparepærer ble lansert på midten av 1980-tallet, og ytelsen, effektiviteten (cirka 75 % mindre energi enn glødelamper), prisen og levetiden (de varer 10 ganger så lenge) er forbedret siden 1990. Sparepærer fra Philips er et godt alternativ for hjemmebruk.

   

  Slik fungerer CFL-lyspærene våre

   

  Lys fra glødepærer dannes først ved at en elektrisk strøm som ledes gjennom en edelgass, produserer ultrafiolett lys som er usynlig for menneskeøyet. Det ultrafiolette lyset samhandler igjen med spesielle fosforblandinger som ligger på den indre overflaten av lysrøret, noe som på en effektiv måte konverterer det usynlige lyset til nyttig hvitt lys. Lysrør krever spesielle strømforsyninger som kalles forkoblinger, for å regulere driftsstrømmen til lyspæren og gi en kompatibel oppstartsspenning. Elektroniske forkoblinger utfører samme funksjon som magnetiske forkoblinger, men har bedre ytelse enn utdaterte magnetiske produkter, ettersom de opererer ved svært høye frekvenser som eliminerer flimring og støy samtidig som effektiviteten øker. Elektroniske forkoblinger er designet på en enklere måte, noe som gir mer konsistent og effektiv lampefunksjon, lampedimming og nettverkskobling av lysprodukter. Dermed får du avansert styring over belysningen.

  Velge Sparepærer? La oss forklare hvorfor


  De energibesparende lyspærene våre gir deg godt lys samtidig som du sparer energi og penger. Disse lyspærene er perfekte for arbeidslys i arbeidsrom, på hjemmekontorer og andre steder med behov for ekstra lys. De varer opptil 20 timer lenger enn tradisjonelle glødelamper og bruker opptil 80 % mindre energi
   

  De er tilgjengelig i en rekke fasonger og størrelser, slik at du garantert finner en lyspære som passer for dine behov.
   

  • Den svært populære stavformen er perfekt for funksjonell belysning og er ofte brukt i tradisjonelle lysarmaturer og i skjermede lamper der lyspæren er mindre synlig

  • Den kompakte spiralformen passer perfekt for mindre lysarmaturer og er ideell hvis du trenger mer lyseffekt for virkelig å lyse opp et område

  • Standardlyspæren («A-formen») er den vanligste fasongen og er godt egnet for å lage stemning og en koselig atmosfære. Denne lyspæren brukes ofte i bordlamper eller takmonterte armaturer.


  • Deco-formene (kupler, lanterner) brukes for mer dekorative armaturer der pæren er mer synlig


  • Lysrør brukes som arbeidslys eller for å lyse opp store områder, for eksempel ganger eller garasjer

   

  Populære produkter

  Ta en titt på de populære produktene våre, og velg riktig pære


  Vanlige spørsmål

   

  Vil du vite mer om CFL-lyspærer? Finn ut mer ved hjelp av fem vanlige spørsmål.

   

   

   

  1. Hva er fordelene med CFL?

   

  Kompaktlysrør (CFL) varer lenger og bruker mindre strøm enn konvensjonelle glødelamper. På den måten kan du spare energi og kutte strømregningen.

   

  2. Hvor lenge varer de?

   

  CFL-lyspærer har en levetid fra 6000 timer til 15 000 timer, så de trenger sjelden å byttes. Til sammenligning har ordinære glødelamper vanligvis en levetid på opptil 1000 timer.

   

  Den faktiske levetiden avhenger av hvor ofte lyset slås av og på, og bruksforholdene (ekstremt kalde eller varme omgivelser kan forkorte levetiden).

   

  3. Hvor skal jeg bruke staver?

   

  Den svært populære stavformen er perfekt for funksjonell belysning, som arbeidslys eller til belysning av større områder som korridorer eller garasjer, der pæren er mindre synlig.

   

  4. Hvor skal jeg bruke spiralpærer?

   

  Den kompakte spiralformen passer perfekt for mindre lysarmaturer og er ideell hvis du trenger mer lyseffekt for virkelig å lyse opp et område.

   

  5. Hvor skal jeg bruke standardform eller deco-form

   

  Standardpæren (A-form) er den vanligste formen, og er best for å skape en hyggelig atmosfære. Den brukes for det meste i bordlamper og taklamper. Fås også i en rekke deco-former for mer dekorative armaturer der pæren er mer synlig.

   

  6. Hva skal jeg gjøre når CFL-pæren slutter å virke?

   

  Kompaktlysrør må behandles som spesialavfall. De må leveres til det lokale mottaket for resirkulering.

   


  Ting du må vite

   

  Velge CFL-lyspærer? La oss forklare hvorfor

   

   

   

  Energibesparende lyspærer er et svært økonomisk valg.

  De bruker opptil 85 % mindre energi enn tradisjonelle lyspærer og har en levetid på opptil 15 år, noe som betyr at det sjeldent er nødvendig å bytte dem ut.

  De utgjør et perfekt valg for funksjonell belysning med stor lysstyrke og er egnet for steder som arbeidsområder, kjøkken og stuer. Men ikke nok med det.
   

  Philips' energibesparende CFL-lyspærer finnes i en rekke ulike fasonger og utforminger.

  De er også tilgjengelige med forskjellige fargetemperaturer: fra kalde, lyse dagslystoner som har en frisk og stimulerende virkning, til varme, hvite toner med en koselig og avslappende effekt.
   

  Kort fortalt:

  Hvis du er på utkikk etter en enkel måte å spare energi og redusere strømregningen på, er energibesparende lyspærer et ideelt valg. Og nå vet du at de også bidrar til å oppnå riktig lyseffekt og en stemning som passer humøret.

   

  CFLi-portefølje