Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  City People Light-prisen 
  2013

  City People Light-prisen 2013

  Se videoen om førsteprisvinner Rietberg

  Rietberg, Tyskland

  Førstepris – masterplan for belysning av historisk bykjerne


  Rietbergs historiske bykjerne er et perfekt eksempel på et komplett masterplanleggingsinitiativ der alle innbyggerne deltok aktivt i den kreative prosessen for å skape økt livskvalitet. Belysningsløsninger for funksjonshemmede og barn fikk særlig fokus. Aksentbelysning ble integrert i den tradisjonelle arkitekturstilen for å bevare den historiske atmosfæren.

  Rietberg erstattet dessuten den opprinnelige belysningen med bærekraftige, energieffektive LED-armaturer tilkoblet et CityTouch-system for intelligent digital fjernstyring av belysningsinnretninger. Prosjektet hadde et svært strukturert oppsett, og ble planlagt ned til minste detalj. Rietberg beviste at masterplanlegging også fungerer for små og mellomstore byer og ikke bare storbyene. "Den profesjonelle organiseringen av belysning for arkitektur, handlegater og grøntområder har forbedret Rietbergs image, miljø og atmosfære betraktelig. I tillegg har turismen og lokaløkonomien fått et løft", sier Zhang Wen fra Business Segment Marketing-avdelingen hos Philips Outdoor, Storkina.

  Lysdesignen ble gjennomført av Jochen Meyer-Brandis, som er lysdesigner/byplanlegger hos SMB Aachen. Vinnerprosjektet fra Rietberg og alle bidragene til fjorårets konkurranse viser tydelig hvor viktig belysning kan være for å skape levende, attraktive byer der innbyggerne og de besøkende står i fokus. Byen fikk en helt annen karakter, og bykjernen ble et tryggere og mer innbydende sted med større komfort", sa formann for City People Light-juryen, Rafael Gallego, om vinnerbidraget.
  Rietberg

  Seoul, Sør-Korea

  Andrepris – Yeoui-parken, Seoul, Sør-Korea


  I Seoul, der plass er mangelvare og tomter vanligvis er øremerket for bygninger, ble hvert eneste aspekt ved byplanleggingen tatt hensyn til da det skulle lages et åpent, offentlig område for innbyggerne. Målet med ombyggingsprosjektet var å endre byens konservative inntrykk ved å utvikle området ved elven, der det drives omfattende boligbygging. Den harmoniske og praktisk designede parken er sterkt knyttet til byen, menneskene og elven, og forbedrer Seouls image. Den fantastiske bruken av lys med ulik styrke rundt om i parken gjør den til et varmt, innbydende fristed i storbyen. Det storskalerte prosjektet ble styrt på en profesjonell måte som imponerte juryen og representerer en ny trend innenfor byutvikling i Asia. Lysdesignen ble gjennomført av Lee Yeon So, ULP Co.
  Seoul

  Genève, Sveits

  Tredjepris – Saint Gervais-distriktet i Genève, Sveits


  Genève i Sveits er et flott eksempel på et nøye planlagt og vel utført byplanleggingsprosjekt der belysningen er perfekt integrert i bydesignen. Målet var å forvandle et sterkt trafikkert område til et smart, veldesignet fotgjengerområde for byens innbyggere og turister. Kvaliteten på gjennomføringen er imponerende. Tre offentlige plasser – Simon-Goulart, Saint-Gervais og Bel-Air – har blitt knyttet sammen gjennom en helhetlig design og belysningsplan som gjør det enkelt å orientere seg. Det som gjør prosjektet ekstra spesielt, er bruken av lys og skygge, og samspillet mellom lys, vind og mennesker. Lysdesignen ble gjort av LEA, Les Éclairagistes Associés i Lyon.
  Genève

  Zhengzhou, Kina

  Hederlig omtale – Millennium Royal Plaza i Zhengzhou, Kina


  Millennium Royal Plaza er med sine 280 meter det høyeste tårnet i Sentral-Kina. Tårnet i nyklassisistisk stil passer perfekt inn i omgivelsene, og står som landemerke i Henan-provinsen og symbol for byen Zhengzhou. Den fredfulle zenkonseptbelysningen og det "pustende" lysmønsteret minner menneskene om at de bor i en by som er mer enn 3 500 år gammel. Tårnet har fått tilnavnet "byens sjel", fordi det om natten ligner på en lanterne – en perfekt avspeiling av byen, innbyggerne, lys og historie. Prosjektet fikk hederlig omtale for sitt innovative lyskonsept og utviklingen av asiatisk lysdesign i retning av klare, gnistrende og fargerike lystemaer. Tårnet gir byen en ny følelse av identitet og tilhørighet.
  Zhenghou

  Wuppertal, Tyskland

  Hederlig omtale – Nordbahnstrasse


  Den gamle jernbanelinjen "Nordbahntrasse" og "Rheinische Eisenbahnstrecke" som ble åpnet i 1879, har i dag blitt en sykkel-, skate- og tursti på 22 km gjennom den tyske byen Wuppertal. Stien – som går gjennom seks tunneler og over fire viadukter og utallige bruer – gir rask tilkomst til bykjernen og tilrettelegger for en aktiv fritid. Wuppertal-prosjektet ble belønnet med hederlig omtale for sin regionale karakter og det særlige vernet om dyrelivet.
  Wuppertal

  Kontakt oss

   

  Bruk dette skjemaet hvis du har forretningsrelaterte spørsmål om de profesjonelle belysningssystemene vi tilbyr.

   

  Bruk det detaljerte skjemaet vårt for omfattende spørsmål.