Du besøker nå Philips lighting-nettstedet. En lokalisert versjon er tilgjengelig for deg.
Forslag

  Bedre sikt,

  bedre økonomiske utsikter

  Palencia,

  Spania

   

  Les om hvordan en by forbedret livskvaliteten og samtidig reduserte vedlikholdskostnadene, energiforbruket og CO2-utslippene.

  Godt belyste veier i Palencia nattetid

  IntelligentCity er en innovativ

  belysningsløsning som gjør det mulig å optimere offentlig belysning med hensyn til livskvalitet, sikkerhet og energieffektivitet i tillegg til reduserte vedlikeholdskostnader.”
  Mann og barn spiller kort på en gate i Palencia som er belyst med Philips Lighting
  Nattlig spasertur i Palencias gater, som er belyst med Philips Lighting

  Utfordringen

   

  De utdaterte gatelysene i Palencia var dyre og ineffektive. Belysningen hadde dårlig fargegjengivelse, og produserte unødvendig mye CO2. Byrådet manglet imidlertid midler til å renovere de 11 000 pengeslukende gatelysene.

  Philips har gitt lys til Palencia

  Riktig belysning 

   

  Byrådet i Palencia så seg om etter en prisvennlig løsning, og ville fornye bybelysningen med hjelp fra energitjenesteleverandøren Clece. Energitjenesteleverandøren dekket de innledende kostnadene for oppgraderingen, slik at Palencia kunne betale tilbake investeringen med pengene som byen sparer gjennom den nye belysningen.

   

  I den første fasen ble det installert 3139 armaturer. Ettersom Palencia ønsket en energieffektiv løsning, ble det installert Luma LED langs hovedveiene og avenyene i byen. I boligområdene ble det brukt Selenium LED, og for gamlebyen valgte man Villa LED. Armaturene ble koblet med Starsense RF-kontrollnoder til CityTouch kontrollprogramvaren, slik at belysningen for hvert enkelt område kan fjernstyres.

   

  Dette gir en klar forbedring. Det reduserte energiforbruket gir betraktelige økonomiske og miljømessige fordeler for byrådet og byen som sådan. Nå kan man enkelt styre lysnivået i de forskjellige bydelene med CityTouch. De nye armaturene sørger for meget godt lys med overlegen fargegjengivelse, og øker dermed følelsen av sikkerhet og komfort. Dette har gjort at Palencia nå kan tilby langt høyere livskvalitet for både turister og fastboende.

  CityTouch

  CityTouch

  Få liv i byen. Fleksibel, dynamisk og brukervennlig styring av bybelysningen.

  Vis produkt

  Bedre

  atmosfære

  i byen

  Teamet

  Palencia kommune

  Kunde

  Raquel López

  Prosjektledere – Philips

  Gabriel Rubí

  Prosjektledere – byrådet i Palencia

  Jaime Pontigo

  Prosjektledere – Clece

  Relaterte kasuser