Riktig lys

nøyaktig plassering

Det beste fra GPS til innendørs bruk

Selv om teknologien er forholdsvis ny, er det allerede vanskelig å forestille seg et liv helt uten GPS. De fleste bruker navigering og mobilapper for stedsbestemt informasjon i en eller annen grad. GPS hjelper folk med å finne fram, få informasjon om stedet de er på og jobbe mer effektivt.

 

Tenk deg hvis du kunne bruke det beste fra GPS innendørs. Butikker kunne gjøre kjøpeopplevelsen bedre med veiledning, spesielle rabatter og direkte reklame der kundene er i butikken og på denne måten gi dem nye grunner til å handle. Også sykehus kunne bruke navigering for å hjelpe pasientene med å finne fram og på denne måten redusere stress. Firmaer kunne gi medarbeiderne sine mulígheten til å styre varme og lys på sine egne arbeidsstasjoner og foreslå ledige møtelokaler i nærheten, og skape et mer produktivt og komfortabelt miljø.

 

Alt dette og mye mer er mulig allerede i dag med Indoor Positioning løsningen fra Philips.

Indoor positioning system by Philips Lighting - enhance the shopping experience

En problemfri handletur

 

Dagens kunder er sofistikerte kunder, og bruker mange forskjellige kanaler for å søke etter og kjøpe de varene de har bruk for. Butikker leter hele tiden etter måter å gi kundene en så bra kjøpsopplevelse som mulig: En kjøpsopplevelse som er enkel og inspirerende, og som sømløst og enkelt integrerer online muligheter, mobilapper og fysiske butikker. Dette skal være en kjøpsopplevelse som lar kundene raskt finne produktene, som kan gi direkte support og som kobles sammen med relevante tilbud og informasjon.

 

Innendørs posisjonering gir kunder og de ansatte instruksjoner om hvordan de finner produkter og stedsbaserte varsler. Dette lar butikker interagere med kundene sine på nye og meningsfylte måter, og bruke dataanalyser for å måle effekten av markedsføring og vurdere vareoppsetning i butikker. Dette gir mye merverdi til butikken.

For å vise fordelene med Philips Indoor Positioning har vi gjort en undersøkelse blant kunder for å finne ut av hva som er det viktige i butikkers apper og hvilke innendørs posisjoneringtjenster de godt kunne tenkt seg integrert i disse appene.  Resultatet viste at de handlende har en genuin interesse i stedsbaserte tjenester og at disse tjenestene sannsynligvis kommer til å øke bruken av butikkenes mobilapper.

Fire fordeler med Indoor Positioning

Philips Indoor Positioning: En revolusjon innen butikkdrift

 

Butikker som gjerne vil utnytte fordelene med innendørs posisjonering, har bruk for et stabilt, nøyaktig og rimelig innendørs posisjoneringssystem. Helt til ganske nylig har man måttet ta til takke med ustabile og unøyaktige systemer som har medført at man måtte installere ekstra batteridrevne enheter i butikken, og som i tillegg har vært vanskelige å installere og vedlikeholde.

 

Med det revolusjonerende systemet Indoor Positioning fra Philips kan butikker få et navigeringssystem som opererer i sanntid og er ekstremt nøyaktig, det måler helt ned til mindre enn en halv meter. Alt dette ved å bruke energieffektiv LED-belysning med høy kvalitet fra Philips, helt uten andre installasjoner.

Slik virker det

 

Belysning er allerede installert overalt, og det er derfor naturlig å bruke belysningsystemet for å skape et posisjoneringsystem isteden for å skape en helt ny infrastruktur. Philips Indoor Positioning benytter seg av VLC (visible light communication), der hvert enkelt armatur sender sin egen unike identifikasjonsadresse til kundens smarttelefon, noe som gjør at systemet nøyaktig kan se kundens plassering i butikken.

 

Siden VLC er installert direkte i LED-armaturet fra Philips, har du ikke bruk for hverken ekstra installering, vedlikehold eller strømforsyning. Armaturene gir alle fordelene med LED-basert belysning, inkludert betraktelige energibesparelser, samtidig som de også gir infrastrukturen for innendørs lokasjonsbaserte tjenester.

 

I tillegg til LED-armaturene, blir Philips Indoor Positioning system levert med IOS og Android SDK og skytjeneste, som butikkene eller apputviklerne kan bruke for å legge til posisjoneringsmuligheter i appene sine.

Privacy

Privat, sikker og klar til bruk

 

Philips respekterer retten til privatliv. Vi har designet systemet vårt slik at ingen personlige data blir etterspurt, samlet eller lagret. Plasseringen til mobilenhet registreres anonymt. Systemet lagrer ingen link til hverken bruker-ID’er eller navn.

Referanseprosjekt

Referanseprosjekt
Aswaaq, Dubai, De forente arabiske emirater

Referanseprosjekt
MediaMarkt, Eindhoven, Nederland