Flere brands fra

Tryggere veier

lavere strømregninger

Boligom- råde,
Enköping, Sverige

Les om hvordan strømeffektive armaturer får gatene i Enköping til å føles tryggere
En gate i et boligområde i Enköping, Sverige, belyst med bybelysning fra Philips

LED-armaturene har svært
lang levetid.
 

Derfor er det viktig å finne en pålitelig leverandør som ikke kommer til å forsvinne ut av markedet. Det samme gjelder for kommunene, ettersom disse må svare overfor skattebetalerne. Philips er en god samarbeidspartner som tilbyr suveren støtte."

 

- Kjell-Ove Karlsson, prosjektkoordinator for Vattenfall Service AB, Lighting

Utfordringen


Enköping kommune ville gjøre noe ekstra for menneskene i kommunen. For å ivareta sikkerheten til både innbyggere og bilister ønsket kommunestyret pålitelig gatebelysning av høy kvalitet. Samtidig skulle energikostnadene for bybelysningen reduseres. Philips fikk i oppgave å finne en løsning.
Nærbilde av stolpearmatur i Enköping, Sverige

Riktig belysning

 

Det var ikke første gang Enköping kommune renoverte belysningen. Enkelte av kvikksølvarmaturene var allerede blitt byttet ut med damplamper samt høytrykksnatrium. Kommunestyret hadde imidlertid nå fått høre om nye fremskritt innenfor belysning, og ba Philips om å oppgradere de resterende 3000 kvikksølvarmaturene til LED.

 

ClearWay-gatelys var midt i blinken for Enköping. Det klare lyset gjør at innbyggerne kan ferdes trygt både til fots og med bil, også om natten. Den nye belysningen er i tillegg økonomisk og miljømessig overlegen. Mens de gamle armaturene krevde opptil 70 W, trenger ikke de nye LED-lysene mer enn 27 W, eller 20 W når de er dimmet ned.

 

Den topp moderne Dynadimmer-lysstyringen gjør det mulig å spare enda mer. Ved nitiden om kvelden dimmes lysene til 70 %, og ved midnatt reduseres de til 50 %. Klokken fire om morgenen blir lysene stilt opp igjen til 70 %, og fra klokken seks lyser de med full styrke. Med lysstyringssystemet Dynadimmer F2 har Enköping kommune økt energibesparelsene med 32 %.

 

De nye armaturene gjør gatene i Enköping tryggere og hyggeligere å ferdes på. I tillegg har det totale energiforbruket blitt kraftig redusert.

  • ClearWay
    ClearWay
    LED-teknologien er et gjennombrudd innen belysning. LED'enes lyskvalitet har gjort veiene våre tryggere, mens den høyeffektive driften gjør at byer kan redusere energikostnadene.Vi...
  • Dynadimmer
    Dynadimmer
    Armaturbasert, frittstående kontroller for 1-10 V elektronisk driverPasser til utendørs bruk, for eksempel belysning av veier, gater, boligområder og større områder5-trinns dimmepl...

Betryggende lys
hele natten

Teamet

Enköping kommune

Kunde

Vattenfall Services Nordic AB

Entreprenør

Relaterte kasuser