Flere brands fra

Levende belysning gir
levende bygninger

Phoenix barnesykehus,
Arizona, USA


Les om hvordan innendørs fargebelysning gjør Phoenix barnesykehus hyggeligere.

 

En video om mulighetene som ble realisert ved sykehuset i Phoenix

Bare Philips Color Kinetics
hadde kvaliteten,

det spesialiserte produkttilbudet og kundeservicen vi trengte for å realisere vår visjon."

 

– Scott Oldner, Scott Oldner Lighting Design

jente som holder en teddybjørn

Utfordringen


Phoenix barnesykehus skulle renoveres og bygges ut for 538 millioner dollar. Planen var å gjøre bygningen til noe som lignet et fyrtårn som kunne sees fra alle himmelretninger. Innendørs ønsket man å gi de besøkende en positiv avkobling fra de medisinske problemene.
Mottaksområdet på Phoenix barnesykehus, belyst av Philips Lighting

Riktig belysning 

 

Sykehusbesøk er ikke noe verken barna eller resten av familien liker. Beslutningstakerne på sykehuset ønsket derfor at innredningen skulle glede pasientene og få dem til å tenke på noe annet. Den opprinnelige planen var blant annet å sette inn en innendørs veggfontene med ekte vann, men på grunn av de høye kostnadene måtte man se seg om etter en alternativ løsning. iColor Cove MX Powercore-armaturene som ble valgt i stedet, skaper en vannlignende effekt med ulike nyanser av blått og akvamarin.


I lobbyen og gangene ble det installert ytterligere belysning for å skape en mer oppløftet stemning. De samme iColor Cove MX Powercore-lysene ble brukt for å gi oppkvikkende farger som tar bort noe av sykehusfølelsen. Dette står i skapr kontrast til typiske sterile og dystre sykehusomgivelser.


Også utsiden av sykehuset fikk et fargerikt løft. Tanken var å gjøre bygningen til et fyrtårn av positivitet – innenfor budsjettrammene og i forhold til hva som var bærekraftig. De karakteristiske ribbene i bygningsarkitekturen fremheves gjennom kunstneriske, animerte fargespill fra iColor Accent Powercore. Lange lysbånd går ned fra fronten av bygningen, og smelter sammen med lysspillene i lobbyen.


Sykehuset kan nå underholde og berolige både besøkende og pasienter ved hjelp av dynamiske farger og magiske lysspill.

  • iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore er en åpen lineær LED-armatur som er ideell for å skape lange fargefelter og fargeskiftende effekt. Variabel oppløsning gir den presisjonen som kreves fo...
  • iColor Cove MX Powercore
    iColor Cove MX Powercore
    LED-armaturet iColor Cove MX Powercore gir et pulserende lys og er ideell for innendørs alkover og aksentområder. Det kraftige og kompakte armaturet gir fargevekslende takdekorbely...

Relaterte kasuser