Flere brands fra

Lys som

skaper trygghet

Altona barnesykehus, Hamburg, Tyskland

 

Les om hvordan tilpasset belysning har gitt økt komfort på Altona barnesykehus i Tyskland.

Philips Lighting sørger for fargerike, men samtidig rolige omgivelser på Altona barnesykehus

For alvorlig syke
barn og ungdommer

er fargerike og samtidig rolige omgivelser med på å dempe angst. Vi ønsket derfor å unngå den typiske sykehusatmosfæren. Belysningsløsningen fra Philips hjelper oss å skape et positivt miljø med lyse og innbydende rom."

 

– Swen Höpfner, viseadministrerende direktør ved Altona barnesykehus (AKK) i Hamburg

Pasientrom på Altona barnesykehus, belyst med Philips Lighting

Utfordringen

 

Da Bergmannsheil Buer-klinikken åpnet en ny avdeling med 31 sengeposter, ønsket man å skape en atmosfære som minnet mer om et hotell enn et sykehus. Philips-teamet var klart til å hjelpe, men å skape en fin og vennlig atmosfære var bare halve utfordringen. Høye standarder for hygiene og teknologi måtte innfris, og klinikken trengte høy energieffektivitet og rask intjening av investeringen.

belysningsløsninger for korridorer

Riktig belysning


LED-belysning var midt i blinken. For å skape en løsning som er både driftsøkonomisk og prisvennlig, monterte vi til sammen 128 DayZone-armaturer i resepsjonen samt pasient-, foreldre- og oppholdsrommene. Det behagelige, blendingsfrie lyset skaper en innbydende og komfortabel atmosfære for både personell og pasienter.

På baderommene ble det satt inn energieffektive LuxSpace-downlights som sørger for et enhetlig, varmt lys. Bakgrunnsbelysningen i gangene og spiseområdene ble komplettert med iW Cove Powercore, som gir stemningsfulle, fargede lyseffekter. Fargetemperaturen og lysintensiteten på Powercore-enheten er regulerbar, slik at personellet senere kan foreta justeringer etter ønske.
I den utvendige fasaden la vi til LED-armaturer og innfelte spotlights.

 

Institusjonen har nå en avslappet atmosfære både inne og ute. Det er noe helt annet enn den typiske sykehusopplevelsen – de friske fargene og den oppkvikkende atmosfæren gjør at du nesten glemmer at du er på et sykehus.

Bruken av LED-teknologi har gitt en bærekraftig belysning som samtidig er kostnadsgunstig takket være lavt vedlikeholdsbehov, minimalt energiforbruk og lang levetid.

  • iW Graze MX Powercore
    iW Graze MX Powercore
    Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger et kontrollerbart produk...

Referanseprosjekter