Gjør det enkelt

å huske

hvor bilen er parkert

P-Hämppi,
Tampere, Finland


Les om hvordan indirekte belysning gjør det enklere å parkere i P-Hämppi

Tommelen opp
fra publikum.

De er veldig imponerte over parkeringshuset som har blitt et nytt landemerke i Tampere"

 

– Pasi Nevalainen, eiendomsforvalter, Finnpark Oy

Utfordringen

 

Eierne av P-Hämppi ønsket et annerledes parkeringshus. De trengte belysning som kunne gjøre parkeringshuset mer oversiktlig, innbydende og brukervennlig. I tillegg måtte lyset være kraftig nok til at kameraene kunne registrere bilskiltene. Kunne LED være løsningen?

Riktig belysning 


Med to etasjer og en lengde på 650 meter bød parkeringshuset på flere unike muligheter til dekorativ og funksjonell belysning. Eierne var også interessert i å bruke miljøvennlig LED-belysning. Philips monterte derfor ColorGraze PowerCore- og eW Graze Powercore-armaturer i hele bygningen for å skape fine, indirekte lyseffekter.

 

"Vi ønsket å skape en opplevelse av indirekte belysning og en grotteaktig buehall", sier Timo Meuronen, arkitekten fra Aihio-arkkitehdit som deltok i prosjektet. "Lysene i forskjellige farger fungerer dessuten som ekstra huskehjelp, slik at man slipper å lure på hvor i alle dager man parkerte."

 

De nye lysene skaper en unik atmosfære som man føler seg vel i, og som hjelper folk å huske hvor de satte bilen. Belysningen innfrir dessuten funksjonelle krav, ettersom kamerasystemet kan registrene nummerskiltene på bilene. Det Ethernet-baserte Light System Manager-systemet overvåker bevegelsene i parkeringshuset, og justerer lysnivået når det er folk der.

 

P-Hämppi er Europas første fleretasjers parkeringshus som kun bruker LED-belysning. Overgangen til energieffektiv parkeringshusbelysning har gitt betydelige kostnadsbesparelser.

  • ColorGraze QLX Powercore
    Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking og redusert strømforbruk. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger...
  • eW Graze QLX Powercore
    Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking og redusert strømforbruk. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger...

Viser
vei  med lys

Teamet

Finnpark Oy

Aihio-arkkitehdit

Belysningsdesign

Besøk nettstedet

Referanseprosjekter

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website