Flere brands fra

Gjør det enkelt

å huske

hvor bilen er parkert

P-Hämppi,
Tampere, Finland


Les om hvordan indirekte belysning gjør det enklere å parkere i P-Hämppi
Bruken av lys med forskjellige farger i parkeringshuset P-Hämppi gjør det enklere for folk å huske hvor de parkerte bilen

Tommelen opp
fra publikum.

De er veldig imponerte over parkeringshuset som har blitt et nytt landemerke i Tampere"

 

– Pasi Nevalainen, eiendomsforvalter, Finnpark Oy

Parkeringshusbelysning fra Philips sørger for indirekte belysning i P-Hämppi
Den nye belysningen fra Philips Lighting skaper en unik atmosfære i parkeringshuset P-Hämppi

Utfordringen

 

Eierne av P-Hämppi ønsket et annerledes parkeringshus. De trengte belysning som kunne gjøre parkeringshuset mer oversiktlig, innbydende og brukervennlig. I tillegg måtte lyset være kraftig nok til at kameraene kunne registrere bilskiltene. Kunne LED være løsningen?

Philips ColorGraze PowerCore- og eW Graze Powercore-armaturene lyser opp de mange etasjene i P-Hämppi

Riktig belysning 


Med to etasjer og en lengde på 650 meter bød parkeringshuset på flere unike muligheter til dekorativ og funksjonell belysning. Eierne var også interessert i å bruke miljøvennlig LED-belysning. Philips monterte derfor ColorGraze PowerCore- og eW Graze Powercore-armaturer i hele bygningen for å skape fine, indirekte lyseffekter.

 

"Vi ønsket å skape en opplevelse av indirekte belysning og en grotteaktig buehall", sier Timo Meuronen, arkitekten fra Aihio-arkkitehdit som deltok i prosjektet. "Lysene i forskjellige farger fungerer dessuten som ekstra huskehjelp, slik at man slipper å lure på hvor i alle dager man parkerte."

 

De nye lysene skaper en unik atmosfære som man føler seg vel i, og som hjelper folk å huske hvor de satte bilen. Belysningen innfrir dessuten funksjonelle krav, ettersom kamerasystemet kan registrene nummerskiltene på bilene. Det Ethernet-baserte Light System Manager-systemet overvåker bevegelsene i parkeringshuset, og justerer lysnivået når det er folk der.

 

P-Hämppi er Europas første fleretasjers parkeringshus som kun bruker LED-belysning. Overgangen til energieffektiv parkeringshusbelysning har gitt betydelige kostnadsbesparelser.

  • ColorGraze QLX Powercore
    ColorGraze QLX Powercore
    Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking og redusert strømforbruk. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger...
  • eW Graze QLX Powercore
    eW Graze QLX Powercore
    Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking og redusert strømforbruk. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger...

Viser
vei  med lys

Teamet

Finnpark Oy

Aihio-arkkitehdit

Belysningsdesign

Besøk nettstedet

Referanseprosjekter