Flere brands fra

Ingen flere

mørke hjørner

Eiteren parkeringshus,

Nederland

 

Les om hvordan vanntett belysning gjør Eiteren parkeringshus tryggere.

 Kvinner som smiler foran bilene i Eiteren parkeringshus, belyst av Philips Lighting

LED-belysning er mer
energieffektivt

enn tradisjonell belysning. Særlig ettersom belysningen dimmes automatisk når det ikke er folk til stede. Vi sparer 50–60 % på energi- og vedlikeholdskostnader, samtidig som det fleksible dimmesystemet gir en optimal trygghetsfølelse."

 

– Inge Reindersma, IJsselstein byråd

 En mann går opp trappen i Eiteren parkeringshus, belyst av Philips Lighting

Utfordringen

 

IJsselstein kommune vil det beste både for besøkende og fastboende. For å gjøre bysenteret mer attraktivt bestemte byrådet seg for å modernisere de lokale fasilitetene. En viktig del av prosjektet var å finne en optimal belysningsplan for parkeringshuset. Men kunne innbydende, trygg belysning også være kostnadseffektiv?  

 

Parkeringshuset og informasjonsskranken belyst av Philips Lighting

Riktig belysning 

 

Det underjordiske parkeringshuset Eiteren har 208 parkeringsplasser, og trenger mye lys. Byrådet i IJsselstein hadde allerede peilet seg inn på en løsning. Den opprinnelige planen var å skape en sammenhengende lyslinje ved hjelp av lysrørarmaturer. Denne ideen viste seg imidlertid som urealiserbar. I tillegg til altfor intens belysning og for dårlig dimmesystem, ville drifts- og brukskostnadene ha blitt horrible.

 

Løsningen ble LED. Ved å bruke Pacific LED2 som primært taklys, kunne vi skape en sammenhengende lyslinje uten de nevnte problemene. Dette gjorde at vi slapp å endre den opprinnelige belysningsdesignen. De vanntette lysarmaturene skaper en behagelig atmosfære og klar sikt i alle hjørner av parkeringshuset. Lysene er dessuten ideelle for dimming, og var enkle å installere.

 

I taket i innkjøringsområdet ble det montert Gondola-LED-armaturer som er sikret mot hærverk. Disse gir et klart, innbydende lys, og gjør installasjonen komplett. Med den nye belysningen på plass har parkeringshuset fått en tryggere og mer behagelig atmosfære, uten mørke partier i hjørnene.

 

LED-belysningen er mer energieffektiv enn tradisjonell belysning, og bruker langt mindre strøm på å produsere tilsvarende lysnivåer. Styringssystemet dimmer belysningen automatisk når det ikke er personer til stede, og dette bidrar til ytterligere energibesparelser.  

  • Pacific LED Green Parking
    Pacific LED Green Parking
    Riktig belysning i et parkeringsanlegg er viktig både for tryggheten og at man skal finne frem. Men dersom det ikke er mulig å forutsi nøyaktig når behovet for belysning gjør seg g...

Relaterte kasuser