Flere brands fra

Vakrere
gater i Næstved

Næstved sentrum,
Danmark  

 

Les om hvordan bygatebelysningen gjør Næstved sentrum mer attraktivt og samtidig reduserer energiforbruket

 Næstved sentrum i Danmark belyst med Metronomics LED

Det tidløse designet passer
svært godt

til bymiljøet, og LED gir i tillegg store miljøfordeler."


– Administrerende direktør Bjarne Andreasen, NK-Vejlys A/S

Metronomics LED-bygatebelysning fra Philips er et perfekt valg for bybelysning i Næstved sentrum, Danmark

Utfordringen

 

Da Ringstedgade midt i Næstved skulle renoveres, var ny gatebelysning en prioritet. Ville det være mulig å finne en miljøvennlig løsning som passet både til byens vakre, gamle bygninger og den eksisterende bybelysningen?

Riktig belysning

 

For å innfri alle kravene trengte man særdeles fleksible armaturer. Det stilrene, tidløse designet og miljøvennlige ytelsen gjorde Metronomis LED til et naturlig valg. Metronomis fyller gatene med klart, varmt lys som gjør dem trygge å ferdes på også nattetid.

 

Med Metronomis LED på plass var vi allerede på god vei til en fantastisk urban ansiktsløftning. I tillegg til den primære bygatebelysningen monterte vi Amphilux rettledningsbelysning i gatebelegget. Lavt strømforbruk og en vanntett konstruksjon gjør denne robuste, innfelte spotlight-varianten ideelt egnet for byomgivelser. Bakkemonterte Decoscene LED for arkitektonisk belysning av bygninger og trær forskjønner omgivelsene ytterligere.

 

Renoveringen ble en suksess på alle måter. Bruken av Metronomis LED for bybelysning gir Næstved betraktelig lavere vedlikeholdskostnader – mens de tidligere lysene bare holdt i 12 000 timer, har LED-lysene en levetid på 70 000–120 000 timer. De enkle gatelysene står dessuten perfekt til den historiske arkitekturen rundt.

 

De første beregningene viser at den nye bygatebelysningen vil redusere energiforbruket med ca. 60 % sammenlignet med det gamle systemet, og LED-teknologien reduserer dermed byens kostnader og CO2-utslipp.

 • Metronomis LED Fluid
  Metronomis LED Fluid
  Metronomis LED er den første armaturserien i verden som tilbyr en palett med belysningseffekter. Disse effektene kan gi prosjekter helt unike kontekstuelle eller estetiske trekk. I...
 • DecoScene LED BBP623
  DecoScene LED BBP623
  Når bygninger skal flombelyses eller ved effektbelysning av detaljer mener mange designere at lysarmaturen skal være så diskret som mulig. I slike tilfeller er nedfelte spotter en ...
 • AmphiLux Innfelt
  AmphiLux Innfelt
  Folk tilbringer mer kvalitetstid ute sammen med familie og venner. AmphiLux-serien med innfelte armaturer er utformet for å løfte uteområdene, f.eks. hager, terrasser, fontener og ...

Relaterte kasuser