Flere brands fra

Lyser som en 

stjernehimmel i Kværnerbyen

Kværnerbyen,
Oslo, Norge

   

I Kværnerbyen er FreeStreet LED spent opp som en stjernehimmel over torget.
Stjernehimmel i Kværnerbyen med FreeStreet LED

Prosjektet
ble både fresht,

lekkert og morsomt."

 

– Kristin Bredal, lysdesigner, ZENISK

Utfordringen


Kristin Bredal, lysdesigner for prosjektet, forklarer: "Vi hadde et ønske om å bevare og gjenskape det industrielle elementet. Samtidig ønsket vi å skape en unik estetisk løsning som både var robust og ga energibesparelser."

Løsningen

 

Plassen som skulle belyses er en åpen plass, og har i tillegg en utendørsscene som er integrert i torget. Scenen er omkranset av gjenbrukte gamle industrisøyler som tidligere har vært i bruk inne i Kværnerhallen.

 

Disse er pusset opp og flyttet ut på torget. Bredal bestemte seg tidlig for å bruke Philips FreeStreet: «Jeg hadde vært forelsket i FreeStreet helt siden jeg først så armaturet på Light & Building-messen i Frankfurt i 2006. I dette prosjektet valgte vi å benytte FreeStreet dekorativt i tillegg til funksjonelt, spent opp mellom de gamle «upcyclede» industrimastene.

Vi designet FreeStreet-kablene slik at det ble et dekorativt mønster, for å skape stjernehimmeleffekten som kunne gi plassen en spesiell atmosfære.»

  • FreeStreet
    FreeStreet
    I mange byer oppleves byrommet som uoversiktelig og rotete. Ofte kan dette skyldes plasseringen av og utseende på skilt, armaturer eller gatelykter, men det finnes en enkel måte å ...

Relaterte referanseprosjekter