More brands from

Behagelig lys
for lagermedarbeiderne

Foretaket Hisab Joker,
Varberg, Sverige

 

Les om hvordan Hisab Joker skaper en produktiv arbeidsplass ved hjelp av kommersiell LED-belysning

 

Vi ble
overrasket over

hvor enkelt det var å installere Maxos LED. Hele prosessen var unnagjort på et blunk."

 

– Martin Kristensson, prosjektleder hos Bravida AB

Lagerlokaler for Hisab Joker belyst med industribelysning fra Philips

Utfordringen


Hisab Joker er en fremtidsrettet tilbyder av gaver, kostymer og hjemmebryggingsprodukter. Firmaet ønsket at den nye lagerhallen på 5000 m2 skulle ha en energieffektiv og langvarig belysningsløsning som sikrer et behagelig arbeidslys.

 

Riktig belysning

 

Hisab Joker tenkte først å installere lysrør. Industribelysningsleverandøren Bravida AB hadde imidlertid et annet forslag. "Ettersom vi i første rekke velger produkter med mer effektiv energibruk, spurte vi om Hisab Joker kunne være interessert i LED-belysning. Svaret var et klart ja", forteller prosjektleder Martin Kristensson. "Vi beregnet inntjeningen, og kom til at de ekstra investeringskostnadene for LED-belysningen ville være tjent inn i løpet av fem år."

 

Det ble valgt Maxos LED for lageret. Dette gir et varmt, hvitt lys som minner om lysrørbelysning, og skaper et behagelig arbeidsmiljø. Ettersom lagerpersonalet bruker gaffeltrucker for å løfte opp produktene til høye hyller, var man bekymret for at LED-belysningen kanskje ville bli for skarp. Dette problemet ble løst med lysdimmerbrytere som justerer de enkelte lysene.

 

Det ble montert til sammen 220 armaturer. I motsetning til tilsvarende lysrør med en nominell effekt på 170 W, forbruker hvert armatur kun 49 W. I tillegg til å spare energi bidrar Maxos LED til lavere vedlikeholdskostnader. Ettersom LED-armaturene har en levetid på 50 000 timer, slipper Hisab å skifte dem de neste 20–25 årene. Lysrør må til sammenligning skiftes hvert femte år.

 

Ved å investere i kommersiell LED-belysning i stedet for lysrør, har de årlige energikostnadene blitt redusert med rundt 6200 euro, og CO2-utslippene har blitt kuttet med ca. 70 %.

  • Maxos LED
    Maxos LED
    Kunder innen industri og detaljhandel er på jakt etter allmennbelysningsløsninger som gir valuta for pengene samtidig som de tilfredsstiller alle relevante retningslinjer for disse...

Energisparing
ved hjelp av LED

Teamet

Bravida AB, Martin Kristensson

Kunde

Relaterte kasuser