Flere brands fra

En følelse
av dagslys

E.ON, Malmö, Sverige

 

Les om hvordan E.ON setter nye standarder med bærekraftig kontorbelysning

Møterommet hos E.ON i Malmö belyst med en Philips-løsning for kontorbelysning

Når belysningen er
slått av

ser man ikke armaturene, bare taket. Og når den er på, føles det som å ha dagslys. Det er nesten som å være utendørs."


– Hans Björk, teknisk sjef for E.ON Fastigheter Sverige AB

 

Soundlight Comfort-teknologi fra Philips sørger for en optimert atmosfære i møtelokalene til E.ON i Sverige

Kundeutfordring

 

Da energikonsernet E.ON skulle pusse opp kontorene sine, ønsket man å optimere arbeidsmiljøet ved hjelp av bedre belysning. Som ledende på energieffektivitet, var det samtidig svært viktig for E.ON å gå foran med et godt eksempel og finne en bærekraftig løsning.

Riktig belysning

 

LED utpekte seg som den perfekte løsningen. Det nyoppussede kontorbygget omfatter tre store prosjektrom, ti små møterom og en samlingssal der medarbeiderne kan slappe av. Vi gikk i gang med å erstatte de gamle lysrørene med innfelte CoreView-paneler og innfelte StyliD Mini 17w-spotter. Resultatet er en behagelig, åpen atmosfære som hjelper medarbeiderne å jobbe produktivt med senkede skuldre.

 

Den nye senkede himlingen i den store samlingssalen ble dekorert med SoundLight Comfort-takarmaturer. Armaturene har de samme dimensjonene som takplatene, og gir klar, forfriskende belysning samtidig som de absorberer lyd og hindrer ekko. I likhet med alle de andre LED-produktene våre forbruker SoundLight-panelene vesentlig mye mindre strøm enn tradisjonell kontorbelysning. De innebygde armaturene styres for hele kontoret ved hjelp DynaLite/DALI og Occuswitch. Styringssystemet tilbyr fem ulike belysningsinnstillinger samt dagslysregulering og bevegelsessensorer.

 

Ettersom kunstig belysning ikke brukes mer enn nødvendig, sparer selskapet store mengder energi. Med bedre arbeidsmiljø og lavere energiforbruk er samtlige av målene til E.ON nådd. Alt takket være LED-teknologi.

 

Ved å bytte ut T5- og T8-rørene med LED har energiforbruket blitt redusert med hhv. 28 % og 48 %. LED varer dessuten i minst 15 år, og ettersom de ikke genererer varme, sparer man penger på klimatisering om sommeren.

  • CoreLine Recessed
    CoreLine Recessed
    Om det er til en ny bygning eller renovering av en eksisterende bygning, ønsker kunden belysningsløsninger som gir lys med høy kvalitet og betydelige energi- og vedlikeholdsbespare...
  • OccuSwitch
    OccuSwitch
    Occuswitch - Et smart trekkOccuSwitch er en bevegelsesdetektor med en innebygd bryter. Den slår av lyset i et rom ellerområde når det er folketomt, og sparer dermed opptil 30 % på ...

Relaterte kasuser