Flere brands fra

Fra gammel fabrikk til

stilikon

 

Belysning av the Toffee Factory i Newcastle


Les om hvordan det som en gang var en falleferdig bygning, bidrar til økonomisk og kulturelt oppsving.
Karamellfabrikk – Kasusstudie for belysning – Philips lighting

The Toffee Factory har

fantastisk

stilfull belysning som gjør fabrikken til et flott skue om natten, og skorsteinen er forvandlet til en gigantisk 'Kolonne av lys' som gjør oppmerksom på de nattlige kulturarrangementene 'The Late Shows' i Newcastle og Gateshead."  
En mann som har tilknytning til karamellfabrikken, smiler
to personer som sitter foran karamellfabrikken

Utfordringen

 

The Toffee Factory ble nedlagt på 1950-tallet og stod i fare for å bli revet. Byrådet i Newcastle besluttet imidlertid å gjøre om bygningen til hypermoderne kontorlokaler. Men hvordan skulle en slik grå skamplett kunne lokke ny forretningsvirksomhet til området?

En bro belyst med Philips Lighting

Riktig belysning

 

"For å gi fabrikken med det dystre viktorianske murverket litt sårt tiltrengt farge, installerte vi Philips ColorGraze og lineær ColorReach-flombelysning rundt de fire buene og den velkjente skorsteinen. Disse armaturene bruker et RGB-system som kan lage så å si hvilken som helst farge i spekteret. Lyset som skinner opp fra kanten av murene, bader bygningen i inspirerende farger som kan ses flere kilometer unna.

 

Lysene styres med Philips PowerControl-systemet, som er programmert til å skape dynamiske lyseffekter gjennom fargeendringer. Med dette systemet kan fargene endres så ofte som ønskelig, og lysstyrken kan dimmes fra maks til null. Fleksibel styring betyr at eierne av bygningen enkelt kan tilpasse belysningen for spesielle anledninger.


Hovedbygningen er belyst med statisk hvit eW Graze PowerCore-flombelysning som lyser opp murene nedenfra for å gi en dramatisk effekt. De livfulle og kraftige lysene gir the Toffee Factory en ruvende silhuett og glød som..."

  • ColorGraze QLX Powercore
    ColorGraze QLX Powercore
    Mange arkitektoniske strukturer trenger en lineær armatur som kan belyse flere etasjer med minimal tilbaketrekking og redusert strømforbruk. Eiendomsforvaltere/sluttbrukere trenger...
  • ColorReach Powercore gen2
    ColorReach Powercore gen2
    ColorReach Powercore er det første LED-armaturet som er kraftig nok til å gi store arkitektoniske fasader en strålende og dynamisk belysning. Alle fordelene med LED-belysning kombi...

Referanseprosjekter