More brands from

Et enkelt grep

for å gjøre reisen tryggere

Schougens bro,
Malmø, Sverige


Les om hvordan utendørs LED-belysning gjør Schougens bro tryggere om natten

 

 

Schougens bro i Malmö belyses med Philips LED-armaturer som er festet til et minimalt kabelsystem.

Philips var den
eneste entreprenøren

som kunne tilby denne typen belysningsløsninger. Vi fikk topp service."

 

- Johnny Clausen, virksomhetsansvarlig for belysning på offentlig plass i Malmö by

 

FreeStreet LED-armatur fra Philips – minimalistisk armatur for gatebelysning

Utfordringen

 

Schougens bro i Malmø trengte sårt ny belysning. De strømslukende kvikksølvarmaturene fra 1970-tallet ga for dårlig belysning, og lyset falt i tillegg på andre steder enn bare veibanen. Malmø kommune kontaktet Philips for å høre om vi hadde bedre løsninger.

Riktig belysning 


Selv om broen bare er 34 meter lang og 18 meter bred, var det svært viktig å sikre god belysning. Man håpte at et nytt system ville gi økt synlighet for bilister og fotgjengere, og samtidig redusere energikostnadene. Representantene fra Malmö hadde sett FreeStreet-systemet vårt på Light & Building-messen, og var nysgjerrige på om denne løsningen kunne forbedre sikkerheten på broen.

 

Philips satte i gang med å installere FreeStreet. I stedet for å bruke lyktestolper, monteres de fritthengende armaturene på strømforsynende kabler. Det nye systemet retter inn LED-lyskildene i forhold til gaten under, slik at lyset faller nøyaktig der det trengs. "Lyset er nå akkurat der det skal være", sier Johnny Clausen, som er virksomhetsansvarlig for belysning på offentlig plass "Dette er en stor fordel hvis vi senere skulle ønske å øke lysnivået, ettersom vi da bare kan montere flere LED-armaturer på den eksisterende kabelen."

 

Det nye systemet har økt antall lyskilder, uten å legge til flere lysmaster. Etter ønske fra byrådet i Malmö ble det valgt svært diskrete LED-lyskilder. Disse ser ut til å henge i luften om natten, og er knapt synlige på dagtid. I tillegg til å øke sikkerheten på broen og forbruke mindre energi har LED-lyskildene en forventet levetid på 12,5 år.

 

Ved å erstatte den kvikksølvholdige belysningen med energieffektiv LED-belysning ble det samlede energiforbruket for Schougen bro redusert med 202,4 W. Dette gir Malmö en energibesparelse på 810 kWh per år.

  • FreeStreet
    FreeStreet
    I mange byer oppleves byrommet som uoversiktelig og rotete. Ofte kan dette skyldes plasseringen av og utseende på skilt, armaturer eller gatelykter, men det finnes en enkel måte å ...

Mer lys for
mindre penger

Teamet

Malmö by, Gatukontoret

Kunde

Relaterte kasuser